Zoeken

Er is niets nieuws onder de zon: voorkomen is altijd beter dan genezen. Dat geldt ook voor psychische problemen en aandoeningen. De zorg is nauwelijks op ingericht op het voorkomen van behandelingen, ook de ggz niet. Dat moet anders. Lees hier meer over onze visie op het gebied van preventie.

Geestelijke gezondheidszorg: op maat én op tijd
Het inrichten van de zorg op het voorkomen van behandelingen vraagt wel om ander beleid. Het grootschalig inzetten op preventie, vroege signalering en leefstijlondersteuning is één van de drie lijnen die de Nederlandse ggz schetst in haar plannen om de ggz te verbeteren. Samen met haar leden heeft de Nederlandse ggz deze plannen beschreven in het paper: ‘Geestelijke gezondheidszorg: op maat én op tijd’.

Denk mee met de Nederlandse ggz
Voor het succesvol toevoegen van meer en betere preventie binnen de geestelijke gezondheidszorg hebben we elkaar nodig. Samen kunnen we de verbinding maken en preventie op de juiste plaats en het juiste moment inzetten. Door succesverhalen van initiatieven en innovatieve oplossingen met elkaar te delen kunnen we inspireren en bijdragen aan een mentaal veerkrachtige samenleving. Wil jij ook met ons meedenken en meedoen?
Ja, ik denk en doe graag mee