Zoeken

Vragen over vaccinatie in de ggz sector stel je via coronavirus@denederlandseggz.nl. Informatie over de richtlijnen COVID-19 en informatie uit overige bronnen staat op de webpagina Coronavaccinatie.

Coronavaccinatie

De rijksoverheid heeft een speciale website gemaakt over de coronavaccinatie. Je vindt hier onder andere informatie over de vaccins en de vaccinatiestrategie.

Het ministerie van VWS stelt een toolkit communicatie beschikbaar voor het informeren van medewerkers en patiënten. Deze toolkit wordt zeer regelmatig aangevuld. Daarin staan nieuwsberichten, infographics, expertvideo’s, posters, sociale media materiaal, afbeeldingen en video’s die meteen ingezet kunnen worden voor de voorlichting aan medewerkers en patiënten.

Tot slot heeft het RIVM een website over COVID-19 en vaccinatie, waarop ook informatie staat over de vaccins.
 
Informatie via de Nederlandse ggz
Instellingen aangesloten bij de Nederlandse ggz ontvangen van ons rechtstreeks informatie. De instellingen die niet zijn aangesloten bij de Nederlandse ggz krijgen hun informatie vanuit Meerggz.

Boostervaccinatie
Eind 2021 is in Nederland gestart met het zetten van de boosterprik. Meer informatie over de boostervaccinatie staat op  de websites van Rijksoverheid en RIVM. Op de websites van het RIVM vind je ook de werkinstructies voor het geven van de boosterprikken.

Rijksoverheid Boostervaccinatie | Vaccinatie tegen het coronavirus | Rijksoverheid.nl
RIVM algemeen Boostervaccinatie COVID-19 | RIVM
RIVM Boostervaccinatie voor zorgmedewerkers met werkinstructies Boostervaccinatie voor zorgmedewerkers | RIVM
RIVM informatie over registratie vaccinaties door instellingen Informatiekaart registratie booster voor instellingen | RIVM