Zoeken

  


Nini de Boer

Nini de Boer is sinds april 2020 werkzaam als arts-onderzoeker en promovenda op de afdeling psychiatrie van het UMC Utrecht en coördinator van de MELIA studie van het UMC Utrecht waarin de effectiviteit van metformine in combinatie met leefstijlinterventies (online sportles + dieetadvies) voor de behandeling van antipsychotica-geïnduceerde gewichtstoename wordt onderzocht.


VRelax

VRelax verandert de aanpak van stress. Dankzij relaxatie in Virtual Reality (VR) wordt het leven van mensen met mentale of lichamelijke problemen significant verbeterd. En jij kan dat zelf komen ervaren, dus loop even langs!

Rick Kamphuis

Rick Kamphuis is senior ervaringsdeskundig herstelcoach bij Tactus Verslavingszorg. Hij geeft herstelcursussen en coördineert diverse activiteiten. Zijn meest recente project “Soulfood 4 thought” haakt aan bij zijn passie voor koken. Het is een foodtruck waarmee hij laat ervaren dat samen koken, herstel én gezond eten hand in hand gaan.

Yvette Roke

Yvette Roke is projectleider van de SAM app. SAM, de stress autism mate, is dé app die je helpt om je dagelijkse stress te erkennen, herkennen en te verminderen. Wil je meer weten? Wil je SAM zelf proberen? Kom langs bij ons op het innovatieplein.

Tommie Koppens 

Fitsurance is een spin-off van de Vrije Universiteit en zet zich in voor data-gedreven leefstijlcoaching met de focus op preventie en automatisering. Door de juiste hard- en software elementen te koppelen krijgt men inzicht in hun eigen gezondheid op een begrijpbare manier, en kunnen verschillende chronische ziektes voorkomen worden. Benieuwd wat voor metingen ze kunnen uitvoeren en interpreteren? Kom een kijkje nemen bij hun stand en krijg direct resultaat!


Ingeborg Berger

Ingeborg Berger is Verpleegkundig Specialist bij de Parnassia Groep, zorgbedrijf Antes PG, in een Fact-team in Rotterdam-Zuid. Haar aandachtsgebied is Licht Verstandelijk Beperkten (LVB) in de GGZ en bijpassende zorginnovaties. Ingeborg heeft, samen met Lisa Damsma, MWD/GGZ agoog en Michiel van der Hout, psychiater bij Antes PG, het HERSTEL spel ontwikkeld. Het HERSTEL spel is een extra groot formaat bordspel waarmee herstellen van psychische problemen bespreekbaar wordt gemaakt. Verslavingen, medicatie, goed voor jezelf zorgen en situaties om te vermijden komen op een laagdrempelige manier aan bod. Geschikt voor voor cliënten in de geestelijke gezondheidszorg met zwakbegaafdheid of een lichte verstandelijke beperking; in zowel klinische als ambulante behandeling.

Wilma Mulder

Wilma Mulder is filosoof, docent en eigenaar van uitgeverij ‘Taleswapper’. Zij ontwikkelt spellen en educatief materiaal met het accent op narrativiteit, positieve gedragsverandering en persoonsvorming. Haar 360 Stories dialogenspel wordt wereldwijd gespeeld en het in 2021 uitgebrachte boek ‘Gewoon speciaal, kijken vanuit kindperspectief’, geschreven door leraar speciaal onderwijs Bart Heeling, wordt hoog gewaardeerd door talloze docenten en opvoeders. Voor het HERSTEL spel heeft het Taleswapper team de doorontwikkeling, uiteindelijke vormgeving en productie gerealiseerd.


Robotje Felix helpt bij praten over emoties

Hoe gaat het met je? Een vraag die niet voor iedereen makkelijk te beantwoorden is, vooral niet als je bijvoorbeeld autisme hebt. Het robotje Felix kan daarbij helpen. En het werkt, zo blijkt uit ervaringen met Felix bij verschillende doelgroepen, zoals mensen met autisme, met een lichamelijke of verstandelijke beperking of met een depressie. 


Zorgrobot Tessa

Zorgrobot Tessa geeft verbale begeleiding tijdens de hele dag. Zo geeft Tessa 24/7 verbale ondersteuning. Uit verschillende inzetten is al gebleken dat dit werkt ambulant, in de BW en vanuit de poli. Mensen kunnen weer meer zelf en ervaren meer zelfregie. Kom langs, ontmoet Tessa en ervaar het zelf!


Alles op tafel? Spelen met Positieve Gezondheid


Laagdrempelig en spelenderwijs in gesprek over Positieve Gezondheid… laat je verrassen! Dit spel kan gespeeld worden in groepen van 6 spelers én er is een speciale 1 op 1 versie, om binnen 15 minuten tot een ander gesprek te komen. Dit spel is ontwikkeld in samenwerking met Machteld Huber, grondlegger van Positieve Gezondheid. Het spel is met ruim 300 personen getest, vanuit alle doelgroepen, kwetsbare ouderen, anderstaligen, laaggeletterden, mensen met een verstandelijke, psychische of lichamelijke beperking. En met zorgprofessionals, POH, thuiszorgmedewerkers, taalmaatjes, welzijnsmedewerkers, huisartsen en trainers Positieve Gezondheid. Dit spel is ontwikkeld door Zorgbelang Inclusief, Zorgbelang Brabant/Zeeland, Zorgbelang Groningen, Burgerkracht Limburg, De Bagagedrager, Institute for Positive Health en Identity Games.


Dit spel is in productie en is leverbaar vanaf maart 2023. Nieuwsgierig? Bekijk nu als eerste de preview van het spel én speel mee!


Sylvia Aimee

Sylvia Aimee is singer-songwriter en zet zich regelmatig in voor het creëren van meer bewustzijn rondom mentale problemen, nadat zij zelf een eetstoornis overwon. Via haar muziek deelt ze haar verhaal, over de zoektocht naar zichzelf en naar antwoorden op de levensvragen die we allemaal hebben. Je kent Sylvia misschien nog van haar deelname aan De Beste Singer-Songwriter van Nederland, haar optreden bij De Wereld Draait Door of van de liedjes die ze schreef voor het 10-jarige bestaan van stichting Proud2BMe, het MIND-evenement Last Man Standing en World Eating Disorder Awareness Day.