Anne Evers
Communicatiemedewerker en peer support facilitator bij Enik

Lees meer informatie over de sprekers en workshops
House in motion is een online sportplatform dat laagdrempelige sportlessen aanbiedt in kleine groepen onder leiding van ervaren sportdocenten. Het project is ontwikkeld door de Stichting Socialrun in samenwerking met UMC Utrecht en heeft tot doel mensen te ondersteunen die niet durven of kunnen deelnemen aan reguliere sportschool activiteiten. Het House in Motion-platform streeft ernaar om mensen te begeleiden naar een gezonde levensstijl door middel van toegankelijke en ondersteunende sportlessen. Het platform is uniek vanwege de kleine groepen, persoonlijke aandacht en de mogelijkheid om op elk gewenst moment online deel te nemen aan de lessen. Door deel te nemen aan House in Motion kunnen mensen hun fysieke en geestelijke welzijn verbeteren en werken aan een actiever en gezonder leven.
Deze workshop biedt een interactieve en ondersteunende omgeving waarin deelnemers worden aangemoedigd om bewegingsangst te overwinnen en de voordelen van fysieke activiteit te ontdekken. Door middel van praktische oefeningen en groepsdiscussies worden deelnemers geïnspireerd om een actieve en gezonde levensstijl na te streven met de steun van House in Motion.
Anne Evers is peer support facilitator en communicatiemedewerker bij herstelacademie Enik RecoveryCollege. Zij is initiatiefneemster en facilitator van verschillende herstelwerkgroepen en workshops: Vertel-herstel-lunches, Omgaan met aandacht, Retreat Schrijven en Vertellen en zij faciliteert met enthousiasme de WRAP (Wellness Recovery Action Plan). In human interest verhalen zet zij een eerlijk, open portret neer waarin geïnterviewden levendig vertellen over ontwrichting, maar ook over getoonde veerkracht. Ieders verhaal doet ertoe. Anne zet zich met hoofd en hart in voor een wereld waarin iedereen vorst is op zijn vierkante meter. Zij draagt via Enik graag haar steentje bij zodat mensen zelf kunnen onderzoeken welke invulling zij willen geven aan goede zelfzorg en hoe zij zelf hun mentale gezondheid kunnen versterken.
Ga zelf aan de slag en ontdek de rijkdom van de zes dimensies van Positieve Gezondheid. Wat is voor jou belangrijk als het gaat om Lichaamsfuncties, Mentaal welbevinden, Zingeving, Kwaliteit van leven, Meedoen en Dagelijks functioneren? Via uitwisseling kun je elkaar inspireren over wat goede zelfzorg en een gezonde leefstijl voor eenieder betekent. Voel je welkom om jouw ervaringen te delen. Deze workshop is ontwikkeld door Ginger van Toor en Anne Evers bij herstelacademie Enik Recovery College. Uniek aan Enik is dat het voor 100% wordt gerund door ervaringsdeskundigen. Wil je meer weten over wat Enik aanbiedt op het gebied van leefstijl of ben je nieuwsgierig naar andere programmaonderdelen? www.enikrecoverycollege.nl.
Deze workshop wordt je aangeboden door het kennisknooppunt Sociale Inclusie van Verslavingskunde Nederland.
Communicatiemedewerker en peer support facilitator bij Enik
Floor van Bakkum is een gepassioneerd expert op het gebied van verslavingspreventie. Ze heeft jarenlange ervaring als manager preventie bij Jellinek. Jellinek biedt preventie tot aan topklinische behandeling en outreachende zorg vanuit diverse locaties in Amsterdam, Utrecht, Amersfoort, Amstelveen en Hilversum. Floor is betrokken bij zowel lokaal preventiebeleid als landelijk preventiebeleid; o.a. bij het Nationaal Preventie Akkoord en is voorzitter van de programmalijn preventie van Verslavingskunde Nederland.
Preventie is een hot topic! Zowel binnen het IZA als het GALA worden hoge verwachtingen gekoesterd over de toenemende inzet op preventie. Het is één van de cruciale oplossingen om de zorg houdbaar en betaalbaar te houden. Maar wat is preventie op het gebied van mentale gezondheid en verslaving eigenlijk, en wat is de rol van de ggz hierin?
Deze workshop biedt inzicht in wat preventie vanuit de ggz inhoudt, hoe een lokaal preventiebeleid vorm kan krijgen, welke rol de ggz daarin zou kunnen hebben en welke veelbelovende interventies er momenteel beschikbaar zijn. We verkennen ook de gebieden waar nog hiaten bestaan en besteden aandacht aan de ingewikkelde financiering van preventieve.
Daarna worden deelnemers uitgenodigd om de belangrijkste bouwstenen van preventie te bespreken en na te denken over de vervolgstappen die de Nederlandse ggz op dit thema zou moeten zetten. Sluit je aan bij deze workshop en neem deel aan het gesprek over het versterken van preventie in de ggz. Samen kunnen we een stevig fundament leggen voor een gezondere toekomst!
Verpleegkundig Specialist GGZ bij Jellinek Utrecht
Michel Kampert is een echte foodie en verbinder. Van kok in de Horeca naar Chef in de Zorg. Na tussenstappen in commerciële functies bij foodservice bedrijven en Retail, ging hij opnieuw aan de slag in het zorgdomein. Vanuit opgedane kennis en ervaring ontwikkelde hij het concept VersZorgende. Gebouwd vanuit een visie die uitdagingen verbindt naar oplossingen. Zorgen met Vers en mede geïnspireerd door dat ook op zichzelf toe te passen. Zo ontstond de verbinding naar een lifestyle Care & Cure waarin gezond(er) eten en drinken de basis vormt.
Priscilla van der Geld is een echte horecatijger. Van Chef-kok in de horeca naar Teamleider VersZorgende in de ggz. In de Coronatijd heeft ze haar baan verloren en door haar zusje (Verpleegkundige ggz) gesolliciteerd naar de functie Kookondersteuner bij de ggz. Sinds vorig jaar maart is ze Teamleider VersZorgende. Verbinden is volgens Priscilla het belangrijkste wat er is, je verdiepen in de cliënt en vanuit daar doorbouwen.
Michel en Priscilla, beiden werkzaam bij GGZ Delfland geven jou een kijkje in de keuken van VersZorgende. VersZorgende staat voor vers bereid, gezond en lekker eten. Door anders te denken én te doen verbinden Michel en Priscilla vers koken met zorg naar welzijn. Door het proces zo dicht bij de client te organiseren maakten ze het concept VersZorgende ook nog eens duurzaam. Weggooien van eten is hiermee o.a. verleden tijd. Na het volgen van deze workshop weet je meer over hoe GGZ Delfland aan de slag is met gezonde voeding, wat de succesfactoren zijn van VersZorgende en kun je die vertalen naar jouw werkomgeving. En als kers op de taart ga je zelf aan de slag met het klaarmaken van één van de succesrecepten van VersZorgende die je daarna lekker zelf kunt opeten!