Naar homepage
Header website 2

Festival van de Leefstijl

Datum en tijd
Locatie:
Het Museum van de Geest, Schotersingel 2, 2021 GE Haarlem

Na drie succesvolle en compleet uitverkochte edities organiseert het waardenetwerk Verslaving en Gezonde leefstijl, een initiatief van de Nederlandse ggz, in samenwerking met het Museum van de Geest voor de vierde keer het Festival van de Leefstijl op 16 september 2024.

Ons thema is deze keer Gezond Leven van 0 tot 100 jaar. Leefstijl binnen en buiten de zorg voor kinderen tot ouderen en alles wat daar tussen zit in samenwerking met de organisaties die zich hiermee bezig houden. Met een bekende trendwatcher die je meeneemt in gezondheidszorg van de toekomst, workshops en lezingen over o.a. een leven lang preventie, inzet op leefstijl binnen en buiten de zorgpraktijk en riskant middelengebruik. Natuurlijk is er ook aandacht voor jouw eigen leefstijl bij het ontspan- en activatieplein en kun je genieten van muziek, kunst en (h)eerlijk eten. We zorgen ervoor dat je gegarandeerd vol inspiratie en met praktische tips en ideeën naar huis gaat om direct met leefstijl aan de slag te gaan. Kortom, de leukste werkconferentie in een festivaljasje! 

De accreditatiepunten zijn in aanvraag voor: 
verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, leefstijlcoaches en verslavingsartsen.

Accreditatiepunten festival van de leefstijl 2
Adjiedj Bakas

Adjiedj Bakas

Adjiedj Bakas, met een achtergrond als communicatieadviseur bij gerenommeerde bedrijven als NOS en KLM en als directeur van Dexter BV, biedt meer dan lezingen alleen. Gekozen tot Trendwatcher van het Jaar in 2009 en benoemd als een van de 25 creatiefste Nederlanders door zakenblad Management Team, deelt hij zijn inzichten wereldwijd in gastcolleges op universiteiten. Het Nederlands Instituut voor Marketing erkent hem als de invloedrijkste trendwatcher onder marketeers. Naast zijn vele lezingen per jaar is hij ook auteur van bestsellers die als een tijdschrift met geweldige fotografie lezen, zoals o.a. “Megatrends”, “The Future of Food” en “Plenty”. Hij heeft ook internationaal succes behaald met boeken in het Engels, Nederlands, Zweeds, Noors, Chinees, Portugees en Duits.

Dit jaar staat het thema Gezond Leven van 0 tot 100 jaar centraal. We organiseren verschillende workshops over onder andere leven lang preventie, inzet op leefstijl binnen en buiten de zorgpraktijk en riskant middelengebruik. Je doet meer kennis op over de laatste stand van zaken, je hoort meer over goede voorbeelden, maar vooral: krijg je handvatten om er mee aan de slag te gaan. Om de workshops echt interactief te maken en ruimte te bieden voor al jouw vragen, werken we in kleine groepen.

Blauw
TD 026

Rick Kamphuis werkt als ervaringsdeskundige Jeugd en Preventie in de verslavingszorg en is initiatiefnemer en van Heldfood. Met zijn foodtruck kookt Rick heerlijke vegan gerechten en gaat met mensen in gesprek over hoe gezond (plantaardig) eten bijdraagt aan lichamelijk en mentaal welzijn (en herstel). Hij werkt samen met mensen die hij kent uit zijn werk als herstelcoach. Met de vegan foodtruck staan ze op meerdere festivals en feesten. Ook dit jaar is Rick weer aanwezig op het Festival van de Leefstijl.

Wil je alvast een voorproefje? Bekijk de sfeerimpressie van vorig jaar en kom helemaal in de festivalstemming!

Gifje fotos festival