Naar homepage

Vraagbaak psychiatrie en recht, meer dan 500 meest gestelde vragen

Publicatiedatum

De vraagbaak psychiatrie en recht beschrijft de meest gestelde juridische vragen en antwoorden in de GGZ. Het boek is een bundeling van alledaagse vragen met de bijbehorende antwoorden uit de praktijk van geestelijke gezondheidzorg.

De vraagbaak is interessant voor patiënten en hulpverleners die vragen hebben over rechten en plichten tijdens of voorafgaand aan een behandeling of ondersteuning. Met trots bieden wij alle leden van GGZ Nederland digitale toegang tot de Vraagbaak Psychiatrie en recht. Met meer dan 500 vragen en antwoorden is de Vraagbaak goed bruikbaar voor medewerkers binnen ggz-organisaties met vragen over rechten en plichten in het kader van de zorgverlening.

Bij het samenstellen van de Vraagbaak Psychiatrie en recht is het accent gelegd op patiënten- en kwaliteitswetgeving. De aandacht gaat echter ook uit naar een aantal andere rechtsgebieden, die tot vragen hebben geleid over onder andere de aansprakelijkheid bij schade. Veel van de in de bundel opgenomen vragen doen zich voor binnen instellingen voor ggz, maar de antwoorden zijn ook bruikbaar in algemene ziekenhuizen, verpleeghuizen of instellingen voor verstandelijk of lichamelijk gehandicapten.

Het boek is via GGZ Docs voor leden van GGZ Nederland beschikbaar. De Vraagbaak Psychiatrie en recht is een uitgave van SDU en ook verkrijgbaar via de boekhandel.