Naar homepage

GGZ Nederland trekt steun aan wettelijke regeling regieverpleegkundigen in

Publicatiedatum

Onlangs heeft de minister het invoeringstraject van de wet BIG II stilgelegd. De protesten vanuit de beroepsgroep verpleegkundigen tegen de invoering van het nieuwe beroep regieverpleegkundige en de overgangsregeling waren dermate massaal en hevig dat voortzetting op grond van de geformuleerde uitgangspunten in de wet en de overgangsregeling onmogelijk en onverstandig zou zijn.

GGZ Nederland heeft in een enquête onder haar leden de vraag voorgelegd hoe zij tegen de introductie van de regieverpleegkundige in het wetsvoorstel BIG II aankijken. Zo'n 85% van onze leden geeft aan functiedifferentiatie niet via de wet te willen regelen. GGZ Nederland neemt daarmee afstand van de verankering van verpleegkundige functiedifferentiatie in de wet BIG II.

De ontwikkeling van functiedifferentiatie is op zichzelf zinvol, maar dit moet niet bij wet worden geregeld. Het is een ontwikkeling die, samen met de leden en in gesprek met de verpleegkundigen werkzaam binnen de ggz, moet worden vormgegeven. GGZ Nederland en de brancheorganisaties zorg BoZ willen samen met verpleegkundigen een nieuwe route inzetten naar functiedifferentiatie. Zie hiervoor ook het nieuwsbericht van de BoZ.