Naar homepage

Al 120 keer 'Nee tegen onzinnige regels', je kunt nog meedoen!

Publicatiedatum

Eind 2019 presenteerde GGZ Nederland acht maatregelen die de regeldruk binnen de instellingen vermindert. Samen met partners, zoals het ministerie van VWS, de NZa en de inspectie (IGZ) zijn acht maatregelen getroffen die per direct leiden tot lastenverlichting en waar men op een simpelere manier invulling aan kan geven.

En er komt nog meer. Er zijn nog gesprekken met een aantal partners om dingen te veranderen. Zo gauw dit tot resultaat heeft geleid laten we het weten.

Benieuwd

GGZ Nederland heeft informatie aan de instellingen gegeven hoe bepaalde maatregelen doorgevoerd of bestaande werkwijzen veranderd kunnen worden. We zijn benieuwd of de handleidingen duidelijk zijn en of er instellingen zijn die de maatregelen al doorgevoerd hebben en nog opmerkingen of aanvullingen hebben. Laat het ons weten, zodat we de beschrijvingen kunnen verbeteren.

We vinden het ook erg interessant om te spreken met mensen die nu werken op de ‘nieuwe’ manier. Wat gaat er goed, wat kan er beter en vooral ook wat kunnen wij nog doen om te helpen. Als je het leuk vindt om het hier over te hebben kan je het ons laten weten via het secretariaat van GGZ NL.

Manifest

De maatregelen zijn gebundeld in een manifest. Bestuurders en medewerkers uit alle GGZ lid-instellingen zijn eind vorig jaar opgeroepen het manifest te ondertekenen. Daarmee geef je als instelling én professional commitment af om zelf aan de slag te gaan en help je de hele sector verder met ‘ontregelen’. Inmiddels hebben 120 mensen het manifest ondertekend.

Je kan nog meedoen! Hoe meer handtekeningen er zijn, hoe groter de vuist is die we samen maken tegen de regels. Dat helpt ook in de gesprekken met de partners. Dan wordt de urgentie echt duidelijk. Dus onderteken het manifest hier!