Naar homepage

De Nederlandse ggz juicht arbeidsmarktcampagne forensische zorg toe

Publicatiedatum

De Nederlandse ggz is blij met de arbeidsmarktaanpak ‘Werken in de forensische zorg’ die vandaag start om de oplopende tekorten in de sector tegen te gaan en de uitstroom te verminderen. De arbeidsmarktcampagne is een initiatief van de Taskforce Forensische Zorg, het ministerie van Justitie en Veiligheid en forensische instellingen.

De forensische zorg wordt ook wel de Champions League van de geestelijke gezondheidszorg genoemd. Het is een sector waar medewerkers complex en zwaar werk uitvoeren. “Onze hard werkende professionals zetten zich dag in dag uit in om de maatschappij veiliger te maken én te houden”, zegt directeur Veronique Esman van de Nederlandse ggz. Ze vindt het belangrijk dat meer mensen de weg weten te vinden naar het belangrijke werk in de forensische zorg. “Al jaren is er een tekort aan goed geschoold personeel, terwijl onderzoeken* aantonen dat een personeelstekort gevolgen heeft voor de veiligheid en kwaliteit van zorg. Wij zijn dan ook blij met de speciale arbeidsmarktcampagne voor medewerkers in de forensische zorg.”

Radiocommercials

De komende weken zijn de commercials ‘Werken in de forensische zorg’ op de radio te horen. Op het online platform werkeninforensischezorg.nl vertellen professionals waarom zij voor een baan in de forensische zorg hebben gekozen.

Verbeteren van arbeidsmarkt

Het verbeteren van de arbeidsmarkt is onderdeel van de Meerjarenovereenkomst Forensische Zorg 2018-2021 die het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV), de Nederlandse ggz, de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN), de Federatie Opvang (FO) en de RIBW Alliantie hebben gesloten om de veiligheid en kwaliteit in de forensische zorg op peil te brengen en de administratieve lasten te verminderen.

De Nederlandse ggz blijft zich samen met het ministerie van Justitie inzetten voor een verdere verbetering van de keten van zorg en veiligheid.

*(AEF, de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ) en de Inspectie Justitie en Veiligheid)