Naar homepage

E-magazine: Samen werken aan een inclusieve en veilige samenleving

Publicatiedatum

Dagelijks zetten vele partijen zich in voor personen met onbegrepen gedrag. Denk onder andere aan ggz-instellingen, justitie, politie, gemeenten, woningcorporaties en andere partijen uit het sociale domein.

Dat doen ze niet ieder voor zich. Deze ketenpartners vormen samenwerkingsverbanden om zo samen de samenleving steeds een beetje veiliger en inclusiever te maken. Zij kwamen samen tijdens de tweede conferentie Zorg en veiligheid.

Tijdens de conferentie werden talrijke ervaringen en goede voorbeelden gedeeld. Die delen we dan ook graag met u via het e-magazine Samen werken aan een inclusieve en veilige samenleving. U kunt er onder andere lezen hoe transforensische psychiatrie de brug kan vormen tussen reguliere en forensische psychiatrie, wat het inhoudt om wijk-ggd’er te zijn en wat ‘codeloos werken’ is. Kortom, hier leest u hoe de verschillende ketenpartners samen werken aan zorg en veiligheid.

Samen werken aan een inclusieve en veilige samenleving voor iedereen is een initiatief van GGZ Nederland, VNG en het Project 'Van verwarring naar verbinding Oost Brabant' (mede mogelijk gemaakt door ZonMw) met medewerking van Mondriaan en GGZ Eindhoven.