Naar homepage

GGZ Nederland sluit samenwerkingsovereenkomst met GGZ Ecademy

Publicatiedatum

GGZ Nederland en GGZ Ecademy hebben een overeenkomst getekend voor een structurele samenwerking. “Wij zijn zeer verheugd over deze samenwerking”, zegt directeur Veronique Esman van GGZ Nederland. “Gezamenlijk gaan we belangrijke scholingsvraagstukken in de sector aanpakken. Medewerkers hebben bijvoorbeeld meer doorgroeimogelijkheden nodig.”

De geestelijke gezondheidszorg ontwikkelt zich voortdurend en heeft steeds meer behoefte aan specialistische kennis, bijvoorbeeld op het gebied van de High & Intensive Care (HIC), ouderenzorg of adolescenten. De mogelijkheden voor zorgprofessionals om zich te specialiseren, onder andere via individuele leerroutes, zijn nu te beperkt. GGZ Nederland wil samen met GGZ Ecademy investeren in een leven lang leren en in de ggz als aantrekkelijke sector om in te werken.

Meer doorgroei

Het ontwikkelen van doorgroeimogelijkheden voor zorgprofessionals is een belangrijk speerpunt in het arbeidsmarktbeleid van GGZ Nederland. Daarnaast willen professionals op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen. De samenwerking met GGZ Ecademy is daarmee een logische. Op een aantal concrete activiteiten, waaronder de scholing die voortkomt uit de nieuwe zorgstandaarden, wordt de samenwerking gezocht.

GGZ Nederland en GGZ Ecademy werken de komende tijd uit hoe zij de samenwerking concreet gaan invullen. Uiterlijk 1 juli 2020 is er een programma van activiteiten, dat bekrachtigd wordt in de beide besturen.

Ook Arjan Pronk, directeur GGZ Ecademy, is blij met de samenwerking: “Door sectorbreed samen te werken versterken we de permanente scholing van medewerkers in de ggz. Daarmee leveren we een bijdrage aan de kwaliteit van de zorg aan kwetsbare burgers.”

Over GGZ Nederland

GGZ Nederland is de brancheorganisatie voor instellingen in de geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg. Bij GGZ Nederland zijn ongeveer honderd leden aangesloten, variërend van grote regionale tot kleinere gespecialiseerde zorgaanbieders. Er werken in totaal zo’n 90.000 medewerkers in de ggz. Deze medewerkers verlenen zorg aan bijna een miljoen patiënten per jaar. GGZ Nederland vertegenwoordigt ruim 90% van de zorg en het personeel in de ggz.

Over GGZ Ecademy

GGZ Ecademy is een coöperatieve vereniging van instellingen en scholen die samenwerken en kennis delen op het gebied van (online) scholing in de ggz. De vereniging heeft ongeveer 80 leden uit de geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg, forensische zorg, begeleid wonen, maatschappelijke opvang en het onderwijs (mbo/hbo). Die leden gebruiken leerproducten en -technologie van GGZ Ecademy en krijgen ondersteuning bij de scholing van hun medewerkers en studenten. In totaal zijn dat ongeveer 100.000 (toekomstig) zorgprofessionals.