Zoeken

Met de aanscherping van de corona-maatregelen zijn de mogelijkheden om bij elkaar te zijn beperkt. De mentale veerkracht van mensen wordt daardoor soms flink op de proef gesteld.

Ben je gespannen, angstig, somber, eenzaam of verdrietig? Of heb je zorgen over familie, school of werk? Jongeren en jongvolwassenen kunnen de weg vinden naar passende (online) ondersteuning via de website jongerenhulponline.nl. Organisaties bieden daar hulp met een luisterend oor, praktische tips, adviezen en doorverwijzing. Voor jongeren zijn ook de coaches van de stichting Blijfovereind te bellen.

De Luisterlijn, MIND Korrelatie, het Rode Kruis en 113 Zelfmoordpreventie zijn er ook voor volwassenen met zorgen. Alle hulp van deze organisaties is anoniem en gratis.

In de ggz-appwijzer vind je apps die helpen om mentaal gezond te blijven. Bijvoorbeeld om een behandeling te ondersteunen, om jezelf een mentaal steuntje in de rug te geven of om psychische problemen te voorkomen.

De ggz-instellingen zetten alles op alles om de behandelingen door te laten gaan en roepen kinderen, jongeren, ouders en volwassenen op om aan te kloppen bij de zorg als ze het gevoel hebben dat het niet goed gaat.