Zoeken

Met de aanscherping van de corona-maatregelen zijn de mogelijkheden om bij elkaar te zijn beperkt. De kerstdagen en de jaarwisseling zien er misschien anders uit dan gebruikelijk. De mentale veerkracht van mensen wordt daardoor soms flink op de proef gesteld.

Ben je gespannen, angstig, somber, eenzaam of verdrietig? Of heb je zorgen over familie, school of werk? Jongeren en jongvolwassenen kunnen de weg vinden naar passende (online) ondersteuning via de website jongerenhulponline.nl. Organisaties bieden daar hulp met een luisterend oor, praktische tips, adviezen en doorverwijzing. Voor jongeren zijn op de feestdagen ook de coaches van de stichting Blijfovereind te bellen.

De Luisterlijn, MIND Korrelatie, het Rode Kruis en 113 Zelfmoordpreventie zijn er ook voor volwassenen met zorgen. Alle hulp van deze organisaties is anoniem en gratis.

De ggz-instellingen zetten alles op alles om de behandelingen tijdens deze periode door te laten gaan en roepen kinderen, jongeren, ouders en volwassenen op om aan te kloppen bij de zorg als ze het gevoel hebben dat het niet goed gaat.

Wij wensen iedereen plezierige, hartverwarmende en gezonde feestdagen toe en een goede start van het nieuwe jaar.