Naar homepage

Oproep Denktank Mentale Vooruitgang in De Volkskrant

Publicatiedatum

Focussen op onze mentale veerkracht is nu ontzettend belangrijk. De Denktank Mentale Vooruitgang plaatste afgelopen zaterdag een mooie oproep hierover in De Volkskrant.

“Met meer gerichte en gebundelde aandacht voor individuele en collectieve mentale kracht kunnen we nog intelligenter omgaan met de dubbele crisis en kunnen we sneller en beter herstellen. Het is nu zaak een brede maatschappelijke beweging aan te jagen waarin mentaal welzijn centraal staat, en zo kennis over mentale gezondheid en weerbaarheid nog helderder te ontsluiten, nog breder te verspreiden en nog beter in praktijk te brengen”. (Fragment uit artikel De Volkskrant, 15 mei 2020.)

De Denktank Mentale Vooruitgang is in november 2019 begonnen vanuit de wens vorm te geven aan een samenleving waarin mensen mentaal kunnen floreren. De denktank denkt na over hoe mentale vooruitgang eruit kan zien en wat de mentale kracht van mensen, gezinnen, bedrijven en maatschappij vergroot. Hij wordt gevormd door een groep gemotiveerde deskundigen en bestuurders. Een van de oprichters is Joep Verburgt van GGz Eindhoven en ook onze voorzitter Jacobine Geel maakt deel uit van de denktank.