Naar homepage

Save the date: 10 september Wereld Suïcide Preventie Dag de livestream talk

Publicatiedatum

Per dag plegen er in Nederland vijf mensen zelfmoord. Dat zijn er zo’n 1.850 per jaar. Daarnaast doen 100.000 mensen per jaar een suïcidepoging. Dit zijn nauwelijks te bevatten aantallen. Er is een noodzaak om te doorgronden hoe we samen meer suïcides kunnen voorkomen.

Zelfmoord is geen gemakkelijk onderwerp, er rust nog steeds een maatschappelijk taboe op. Er wordt onderling moeilijk over gesproken en we stellen aan mensen waar het slecht mee gaat maar moeilijk de vraag ‘Denk je weleens: ik stap eruit?’.

Wat kunnen we doen om suïcides te voorkomen?

Hoe maken we zelfmoord bespreekbaar en zorgen we ervoor dat iemand de last van zijn doodswens niet alleen draagt?

Hoe kunnen naasten en professionals daarin beter samenwerken?

En hoe vormen we een maatschappelijk vangnet?

Deze essentiële vragen staan centraal in de livestream talkshow op 10 september. Aan de hand van inspirerende tafelgasten, film en vooraanstaande keynotesprekers onderzoeken we hoe we ervoor kunnen zorgen dat niemand in eenzaamheid uit het leven stapt.

Met bijdrage van o.a.:

Paul Blokhuis - staatssecretaris VWS, Monique Kavelaars - voorzitter 113 Zelfmoordpreventie, Jacobine Geel - voorzitter GGZ Nederland, Peter Dijkshoorn - kinder- en jeugdpsychiater en landelijke ambassadeur lerend jeugdhulpstelsel, Engelhardt Robbe - (oud)bestuurder Deloitte, de NS, het onderwijs, naasten en familie en ervaringsdeskundigen.

Inschrijven

Wilt u op 10 september van 15.00 – 17.00 uur live via YouTube exclusief de talkshow volgen?

Inschrijven kan nu via aanmelden@turningpoint.nl

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113​