Naar homepage

Sterk door Werk over veerkracht en werkgeluk

Publicatiedatum

In de nieuwste editie van Sterk door Werk staan tips en tricks voor mentale veerkracht op de werkvloer. Sterk door Werk is een platform voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met toeleiding en/of behoud van werk voor mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Met het vaccin in aantocht groeit het verlangen naar ‘het oude normaal’. Toch waarschuwt het RIVM dat het nog wel een jaar kan duren voordat we echt van het virus af zijn. Dat betekent dat ook werk voorlopig nog niet teruggaat naar hoe het voor corona was. De kantoren blijven leeg en we zijn nog lang niet van de zoomsessies vanuit de huiskamer af. En dat terwijl het thuiswerken een zware wissel op onze mentale veerkracht blijkt te trekken. Acht uur lang alleen achter een beeldscherm zitten is zwaar en de collega’s en de praatjes bij het koffieapparaat worden enorm gemist. Door de coronamaatregelen is het werkgeluk in Nederland afgenomen.

Onderzoeken

MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid doet sinds maart onderzoek naar de gevolgen van corona en de coronamaatregelen voor ggz-cliënten en hun naasten. In éen van de onderzoeken stelt MIND de vraag wat veerkracht in tijden van corona betekent en wat helpt om veerkracht te versterken.

Tips en Tricks

Werknemers missen het plezier en de verbinding met hun werk. Het wordt voor werknemers steeds lastiger om de motivatie te vinden om hun werk goed te doen omdat ze in hun eigen huis het grotere geheel waar ze het allemaal voor doen, niet meer zien. Het is nu aan werkgevers en leidinggevenden om hun teams toch bij elkaar te houden en per werknemer te kijken wat hij of zij nodig heeft om zowel fysiek als mentaal aan het werk te kunnen blijven. Ook dat is niet eenvoudig en daarom deze bonte verzameling tips, tricks en onderzoeksresultaten voor werknemers en werkgevers om mee te nemen naar 2021.

Achter het Raam

Verder zien we in een nieuwe aflevering van Achter het Raam hoe het met Mark, Wesley, Debby, Asuerus en Lisa gaat. Ze kijken terug op een bevlogen jaar en kijken vooruit naar hun werkende leven in 2021. Zijn er nog positieve ervaringen uit de afgelopen maanden die ze mee gaan nemen?