Zoeken

Ben jij geïnteresseerd in de actuele ontwikkelingen in de zorg, de ggz en in het (online) communicatievak en vind je het een uitdaging om deze drie met elkaar in verbinding te brengen in een netwerkorganisatie? Wij zijn op zoek naar een enthousiaste communicatiemedewerker.

De organisatie
De Nederlandse ggz is de brancheorganisatie voor instellingen in de geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg. Als belangenbehartiger van bijna 100 instellingen met ruim 89 duizend professionals vertegenwoordigen we meer dan 90 procent van de sector. Dat maakt ons dé partij om landelijk de belangen van de ggz te behartigen en afspraken te maken waardoor ggz‑professionals hun werk goed kunnen doen. Onze missie is het samen werken aan een mentaal veerkrachtige, inclusieve en veilige samenleving. Als netwerkorganisatie maakt de Nederlandse GGZ de verbinding met partners binnen en buiten onze sector. Want een goede geestelijke gezondheid is van ons allemaal. Iedereen kan bijdragen: familie en geliefden, buren en vrienden, behandelaren en andere zorgverleners, bestuurders en leidinggevenden, beleidsmakers en politici. Samen zijn we de Nederlandse ggz.

Netwerkvereniging de Nederlandse ggz
De Nederlandse ggz transformeert van een traditionele branchevereniging tot een toekomstbestendige netwerkvereniging. Als belangenbehartiger van ggz-instellingen en ggz-professionals richten wij ons op samenwerking en kennisdeling, snelle participatie en afstemming. Met leden, partners en andere stakeholders. Binnen en buiten onze sector. Samen gaan we voor het realiseren van de best mogelijke geestelijke gezondheidszorg. Ga jij als collega samen met ons deze uitdaging aan? Wij zoeken een:

Communicatiemedewerker
(32-36 uur)

De functie
Communicatie bevindt zich bij de Nederlandse ggz in het hart van de organisatie. Belangenbehartiging is onze core business. Om deze taak met onze leden en stakeholders goed te kunnen vervullen gaan beleidsontwikkeling en communicatie hand in hand. Een belangrijke taak is ervoor te zorgen dat communicatie met leden, politici, bestuurders en diverse stakeholders bijdraagt aan de ambities en doelen van de Nederlandse ggz en haar leden. Adequate informatievoorziening en communicatie is hierbij essentieel, omdat goede berichtgeving en actuele informatie bijdraagt aan kennis over- en een passend imago voor de sector.

In je functie komen veel facetten van het (online) communicatievak aan bod. De communicatiemedewerker is breed betrokken bij de activiteiten van de afdeling. Zo ben je actief binnen het content team. Het organiseren en produceren van allerlei communicatieuitingen is je dagelijkse werk. Je zorgt voor inspirerende geschreven en visuele content. Voorbeelden zijn nieuwsbrieven, factsheets, jaarverslagen, video’s en animaties. Meestal werk je daarvoor samen met een communicatieadviseur, woordvoerder of beleidsadviseur.

Samen met de webredacteur ben je verantwoordelijk voor de nieuwsvoorziening via onze online kanalen. Je actualiseert de website en je onderhoudt het intranet. Je hebt gevoel voor social media; je verdiept je met plezier in het doorgronden van kanalen zoals linkedin en twitter, en het opzetten en onderhouden van de social community. Hiervoor ontwikkel je frisse, nieuwe uitingen.

De communicatieadviseurs betrekken je regelmatig bij hun projecten om mee te denken en mee te doen. Op deze manier lever je ook je bijdrage aan bijvoorbeeld de merkstrategie, de ledencommunicatie in netwerken of de interne communicatie.

Je beheert de huisstijl en zorgt voor de doorontwikkeling daarvan. Hiervoor schakel je met externe ontwerpbureaus. Net zoals je met externe bureaus schakelt voor de productie van communicatieuitingen. Dit vraagt om een zorgvuldige afstemming tussen het ondersteunen van de interne opdrachtgever en het aansturen van het externe bureau. Zorgen voor een goed resultaat is voor jou hierbij vanzelfsprekend.

Wordt er een evenement georganiseerd? Dan ben jij betrokken en bedenk je samen met collega’s de juiste invulling en ontwikkel je inspirerende communicatie rondom het evenement.

De afdeling communicatie is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van het strategisch communicatie- en public affairs beleid van de Nederlandse ggz. De afdeling bestaat uit 9 medewerkers met een grote diversiteit aan disciplines, waaronder communicatieadvies, woordvoering, public affairs, online communicatie en ledencommunicatie.

Wat neem je mee? Daarnaast bied je een hoogwaardige kwaliteit van werken, ben je zelfstandig en dienstverlenend. Je bent zichtbaar, flexibel, bereikbaar, werkt autonoom, bent toetsbaar en gericht op resultaat voor de leden.
Wat bieden we?
We bieden je contract van 32-36 uur. De Nederlandse ggz biedt een boeiende en inspirerende werkomgeving, met volop aandacht voor persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. De arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de zwaarte van de functie. Verder bieden we je: Geïnteresseerd?
Ben je geïnteresseerd in deze functie, dan vragen wij je zo snel mogelijk te reageren door jouw CV en motivatie te versturen naar vacature@denederlandseggz.nl. De vacature wordt gesloten zodra een geschikte kandidaat geworven is.

Voor inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie kun je contact opnemen met Monique Biemans, Hoofd Communicatie en Public Affairs via 06 – 11 58 94 35 of mbiemans@denederlandseggz.nl.