Zoeken

Ben jij geïnteresseerd in juridische vraagstukken op het gebied van gezondheidsrecht en wil jij graag werken in een netwerkorganisatie? Wij zijn op zoek naar een Juridisch beleidsmedewerker.

De organisatie
De Nederlandse ggz is de brancheorganisatie voor instellingen in de geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg. Als belangenbehartiger van bijna 100 instellingen met ruim 89 duizend professionals vertegenwoordigen we meer dan 90 procent van de sector. Dat maakt ons dé partij om landelijk de belangen van de ggz te behartigen en afspraken te maken waardoor ggz‑professionals hun werk goed kunnen doen. Onze missie is de mentale gezondheid van mensen te versterken in een veilige en inclusieve samenleving. Als netwerkorganisatie maakt de Nederlandse GGZ de verbinding met partners binnen en buiten onze sector. Want een goede geestelijke gezondheid is van ons allemaal. Iedereen kan bijdragen: familie en geliefden, buren en vrienden, behandelaren en andere zorgverleners, bestuurders en leidinggevenden, beleidsmakers en politici. Samen zijn we de Nederlandse ggz.

Netwerkvereniging de Nederlandse ggz
De Nederlandse ggz transformeert van een traditionele branchevereniging tot een toekomstbestendige netwerkvereniging. Als belangenbehartiger van ggz-instellingen en ggz-professionals richten wij ons op samenwerking en kennisdeling, snelle participatie en afstemming. Met leden, partners en andere stakeholders. Binnen en buiten onze sector. Samen gaan we voor het realiseren van de best mogelijke geestelijke gezondheidszorg. Ga jij als collega samen met ons deze uitdaging aan? Wij zoeken een:

Juridisch Beleidsmedewerker
(32 uur)

Wat ga je doen?
Jij bent het eerste aanspreekpunt van de juridische helpdesk van de Nederlandse ggz. Je behandelt diverse onderwerpen en juridische vraagstukken van leden. Je houdt je onder meer bezig met onderwerpen als patiënt- en kwaliteitswetgeving, financierings- en bekostigingswetgeving en privacywetgeving op de verschillende zorgdomeinen zoals het sociaal domein, Zvw, forensische zorg en jeugd ggz. Met jouw dienstverlenende instelling geef jij informatie en vertaal jij de wet en regelgeving naar een onderbouwd advies.
Samen met je collega’s van het team zorg en recht zorg jij voor het uitzoeken en analyseren van juridische vraagstukken ter voorbereiding van de beïnvloeding van wet- en regelgeving. Daarnaast werk je nauw samen met strategisch adviseurs ten behoeve van de beïnvloeding van de politieke besluitvorming en lobby.

Wat neem je mee?
Je bent een afgestudeerde jurist, die niet kan wachten om de opgedane actuele kennis vanuit de praktijk of de Master Gezondheidsrecht in te zetten. Je bent ambitieus en gedreven om je vast te bijten in complexe vraagstukken. Daarnaast beschik jij in ieder geval over de volgende kwaliteiten en vaardigheden:
Wat bieden we?
De Nederlandse ggz biedt een boeiende en inspirerende werkomgeving, met volop aandacht voor persoonlijke ontwikkeling van medewerkers.
De arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de zwaarte van de functie. Verder bieden we je:
Detachering behoort tot de mogelijkheden.

Geïnteresseerd?
Ben je geïnteresseerd in bovengenoemde functie, dan vragen wij je zo snel mogelijk –
uiterlijk op 30 september as – te reageren door jouw CV en motivatie te versturen naar vacature@denederlandseggz.nl

Voor inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie kun je telefonisch contact opnemen Youp van Zorge, Manager Waardenetwerken en Innovatie via 06 - 55 36 40 37 of yvzorge@denederlandseggz.nl