Naar homepage

Webinar over het Landelijk Alcohol en Drugs Informatie Systeem

Publicatiedatum

De stichting Informatie Voorziening Zorg (IVZ) heeft voor dinsdag 10 november 2020 van 10.00 tot 11.00 uur een webinar over het Landelijk Alcohol en Drugs Informatie Systeem (LADIS) georganiseerd. Het thema is Wat doe je met LADIS: Praktijkvoorbeelden over het gebruik van gegevens uit het Landelijk Alcohol en Drugs Informatie Systeem.

Het LADIS bestaat al meer dan dertig jaar. Volgend jaar komt er opnieuw een wettelijke grondslag waardoor de aanlevering van gegevens vanuit verslavingszorginstellingen na een onderbreking van een aantal jaren, weer van start kan gaan.

Unieke gegevensverzameling

In het webinar zal door het LADIS-team van IVZ worden toegelicht wat LADIS is, wat er met de unieke gegevensverzameling wordt gedaan en hoe samen met de verslavingszorginstellingen de LADIS-monitor volgend jaar weer wordt opgestart. En nog belangrijker: wat kun je er als gebruiker mee en door wie wordt het systeem gebruikt.

Reserveer dinsdag 10 november 2020 alvast in je agenda. Binnenkort volgt meer informatie op de website van IVZ, https://www.sivz.nl/nl/nieuws.