Naar homepage

Webinar: preventie en mentaal welzijn van de gemeenschap

Publicatiedatum

De geestelijke gezondheidszorg concentreert zich op de behandeling van mensen met mentale problemen. Ook kijken we hoe mensen effectief en veilig kunnen worden behandeld in de wijk zodat ze een zo bevredigend mogelijk leven leiden. Maar wat als hele gemeenschappen zijn geraakt door trauma en extreem moeilijke omstandigheden?

Denk aan de verwoestende situatie in Beiroet, ‘the Troubles’ in Noord-Ierland of de MH-17 vliegtuigcrash die grote impact had in Nederland. Hoe kan dan een aanpak gericht op preventie en mentaal welzijn van de bevolking bijdragen tot herstel van hele gemeenschappen en een zinvol vredesproces?

Webinar

Daarover organiseert het waardenetwerk Internationaal Verbinden van de Nederlandse ggz samen met EUCOMS op 11 september een webinar. De key-note spreker is Peter McBride. Hij is directeur van The Cohen Center for Holocaust and Genocide Studies in New Hampshire. Hij vertelt hoe een ‘public mental health approach’ ingezet kan worden om bij te dragen aan het herstel van hele gemeenschappen en een zinvol vredesproces. Daarna maken we de verbinding met de Nederlandse praktijk. Jacobine Geel (voorzitter de Nederlandse ggz) intervieuwt hierover Annelieke Drogendijk, directeur van ARQ Nationaal Pychotrauma Centrum.

Programma & inschrijven

Datum: 11-09-2020

Tijd: 13.00-14.00 CET gevolgd door een Q&A-sessie van 30 minuten

De webinar is in het Engels

Het volledige programma bekijken en inschrijven kan hier