Naar homepage

Zo kan het ook! GGZ Oost Brabant gestart met Digitale poli

Publicatiedatum

GGZ Oost Brabant is naast haar bestaande poliklinieken een Digitale poli gestart. Cliënten kunnen daar terecht voor een 100 procent online behandeling, zonder wachttijd bij de intake. “De zorg vraagt om nieuwe initiatieven en vormen van therapie om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen. Met de Digitale poli leveren we kwalitatief dezelfde zorg als met een reguliere behandeling en kunnen we nog intensiever behandelen”, aldus Nathan Bachrach, klinisch psycholoog en één van de initiatiefnemers van de Digitale poli.

Angst, stemming en persoonlijkheidsstoornissen

De Digitale poli van GGZ Oost Brabant is er voor iedereen van 18 jaar en ouder, die te maken heeft met angst- en stemmingsklachten, dwang- of persoonlijkheidsstoornissen of trauma’s. “Stoornissen en klachten die veel voorkomen in de maatschappij en waarbij onderzoek en ervaring heeft aangetoond dat een online behandeling een goed succes percentage heeft. Daarnaast zijn dit vaak stoornissen waar een lange wachttijd voor bestaat voordat mensen worden behandeld. Met de Digitale poli vervalt deze wachttijd.”

Focus op gedrag, gezondheid en regie

In drie maanden tijd worden cliënten door ons multidisciplinaire team naar hun persoonlijke behandeldoel begeleid. Hierbij wordt niet enkel het accent gelegd op de diagnose. Met name ligt de focus op gedrag, gezondheid en eigen regie. Bachrach: “Een veilige, online behandeling waarbij mensen zelf kunnen kiezen waar en wanneer zij deze willen volgen. Ook buiten kantooruren zijn er mogelijkheden.”

Cliënten die deelnemen aan een behandeling van de Digitale poli hebben frequent contact met hun behandelaar via beeldbellen en worden daarnaast intensief begeleid met online modules en opdrachten. Naast herstel van psychische klachten richtten we ons nadrukkelijk ook op persoonlijk herstel. Vanaf de start van de behandeling wordt samengewerkt met ervaringsdeskundigen en kunnen cliënten deelnemen aan verschillende online zelfhulpgroepen onder begeleiding van een ervaringsdeskundige”, aldus Nathan Bachrach.