Naar homepage

Stem nu op de Stress Autism Mate-app van GGz Centraal

Publicatiedatum

GGz Centraal zit bij de laatste drie genomineerden van de Health Valley Bridge Prijs met hun Stress Autism Mate-app. Zorginnovatienetwerk Health Valley reikt op 10 maart deze prijs uit aan een zorgaanbieder die met technologie zorg dichterbij de eigen leefomgeving brengt. Zodat iedereen langer zelfstandig kan blijven functioneren. Bij de prijs zit een cheque van vijftienduizend euro voor het project.

Stem nu!

Het publiek is nu aan zet om te bepalen welk project het meest veelbelovend is en de Health Valley Bridge Prijs 2021 ontvangt. Het bedrag dat eraan verbonden is mede mogelijk gemaakt is door de sponsorbijdragen van Health Valley Netherlands, Academy het Dorp en Menzis.

De winnaar wordt bekend gemaakt met een uitreiking van de prijs op 10 maart 2020 tijdens het online Health Valley Event. GGz Centraal is de enige genomineerde ggz-aanbieder.

Over SAM

Bij GGz Centraal, locatie Emerhese Flevoland is de Stress Autism Mate (SAM) ontwikkeld. Een gepersonaliseerde, lerende applicatie die de eigen regie van de cliënt met een autismespectrum stoornis ondersteunt in het omgaan met de dagelijks ervaren stress. Psychiater Yvette Roke startte anderhalf jaar geleden samen met haar cliënten deze digitale zorgvernieuwing.

De app werd met TNO ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek. SAM meet persoonlijke ervaringen door vragen te stellen over activiteiten en de stress die zijn ervaren in de afgelopen 4 uur. Vervolgens geeft de app tips om stress te verlagen. Door alle metingen maakt SAM een patroon zichtbaar en leer de gebruiker stress beter te hanteren.