Naar homepage

Jacobine Geel aan politiek: “Werk aan mentaal veerkrachtige samenleving”

Publicatiedatum

Samen met NOC*NSF, sportbonden en ruim twintig partners uit de zorg-, welzijns-, onderwijs-, en sport- en beweegsector heeft de Nederlandse ggz afgelopen donderdag een verkiezingsdebat georganiseerd vanuit Nieuwspoort in Den Haag over preventie, gezonde leefstijl, sport en bewegen.

Tijdens het debat heeft Jacobine Geel in een videoboodschap de politieke partijen opgeroepen om samen met de Nederlandse ggz en heel veel andere partijen te gaan werken aan een mentaal veerkrachtige samenleving. “We lopen mentaal op ons tandvlees. De coronacrisis duurt eigenlijk te lang. Mensen verliezen hun perspectief, hun zicht op de toekomst, hun zin in de toekomst. Als je mentaal kwetsbaar bent, dan is deze periode ongelofelijk zwaar. De effecten daarvan zien we in de ggz,” aldus de bestuursvoorzitter van de Nederlandse ggz. Zie hier onder de bijdrage van Jacobine Geel tijdens het debatVisie

Tijdens de live-uitzending hebben kandidaat-Kamerleden die meedoen aan de landelijke verkiezingen hun visie voor de komende vier jaar toegelicht. Het debat vond plaats onder leiding van Martijn de Greve. Kijk voor een korte compilatie: