Naar homepage

K-EET start met hulplijn eetstoornissen voor zorgprofessionals

Publicatiedatum

Sinds de start van de corona ziet de Nederlandse ggz een toename van eetproblemen bij jongeren, waarbij kinderen en jongeren soms moeten worden opgenomen. Dat is een ernstig probleem, en onze zorgprofessionals werken keihard om de toestroom van kinderen met eetproblemen het hoofd te bieden, en zo goed mogelijke hulp te bieden.

Cruciaal daarbij is om eetproblemen zo vroeg mogelijk te herkennen. Dat kan veel leed voorkomen. Daarom start K-EET, landelijke ketenaanpak eetstoornissen, met de collegiale, telefonische advieslijn voor zorg- en jeugdhulpprofessionals K-EETi. Vanaf nu iedere werkdag bereikbaar tussen 12.00 en 13.00 uur via 085-760 3375.

Bij K-EETi (Ketenaanpak Eetstoornissen Informatie) kun je als zorg- of jeugdhulpprofessional op toegankelijke wijze casuïstiek bespreken met een expert. De experts van K-EETi denken mee en geven praktisch en inhoudelijk advies over de zorg voor kinderen en jongeren met een eetstoornis en hun ouders. Met K-EETi versterken we andere zorg- en jeugdhulpprofessionals in het nemen van beslissingen, en willen we vroegtijdige en effectieve behandeling van kinderen en jongeren stimuleren.

K-EETi: bereikbaar voor alle disciplines

Herkennen van symptomen van een eetstoornis, maar niet weten welke stappen te zetten? Wat te doen als een patiënt al is aangemeld voor een behandeling, maar nog op de wachtlijst staat? Hoe te handelen bij complexe casuïstiek of co-morbiditeit? Of advies nodig in welke handvatten aan het gezin gegeven kunnen worden? Met al deze vragen en meer kunnen zorg- en jeugdhulpprofessionals terecht bij K-EETi. K-EETi is bereikbaar voor allerlei disciplines: voor (kinder-, jeugd- of huis)artsen, praktijkondersteuners, of diëtisten, in de specialistische GGZ of juist in de eerstelijnshulpverlening.

Experts in zorg voor kinderen en jongeren met een eetstoornis

De experts die advies geven bij K-EETi zijn zelf zorgprofessionals en hebben ruime ervaring en expertise in de zorg voor kinderen en jongeren met een eetstoornis, zoals kinder- en jeugdpsychiaters, kinderartsen en verpleegkundig specialisten. Bellers worden doorgeschakeld naar de dienstdoende expert. Hiervoor betaal je alleen je gebruikelijke belkosten. Weet je niet zeker of je vraag thuis hoort bij K-EETi? We denken graag met je mee!

Om de werking van K-EETi te kunnen monitoren en evalueren houden wij gegevens bij over de casus en de adviesvrager. Voor meer informatie over hoe wij omgaan met deze gegevens kun je terecht op de website van K-EETi.