Zoeken

Vanaf woensdag 30 juni wordt er een vervolg gegeven aan de landelijke arbeidsmarktaanpak ‘Werken in de forensische zorg’. Net als vorig jaar bestaat de campagne uit radiocommercials, de website werkenindeforensischezorg.nl en diverse social media uitingen. Daarnaast is een toolkit voor werkgevers ontwikkeld en verspreid onder de aanbieders van forensische zorg. Deze toolkit helpt HR-medewerkers, recruiters en communicatieadviseurs bij de wervingsactiviteiten vanuit de eigen organisatie. Nieuw in de campagne zijn podcasts en een magazine.
 
Het magazine Verder kijken
Afgelopen maanden is druk gewerkt aan het magazine Verder kijken over werken in de forensische zorg. Het is een prachtig magazine geworden met enthousiaste verhalen van trotse collega’s. Het magazine kan ingezet worden om de trots van medewerkers in de forensische zorg te vergroten en mensen die geïnteresseerd zijn om in de forensische zorg te gaan werken enthousiast te maken. Verder kan het magazine uitgedeeld worden tijdens open dagen, op banenbeurzen en op stagemarkten. Het magazine wordt op woensdag 30 juni 2021 gelanceerd. Forensische zorgaanbieders ontvangen op de hoofdlocatie (ter attentie van afdeling communicatie) een aantal magazines. Het magazine wordt ook digitaal verspreid via de website www.werkeninforensischezorg.nl  
 
Nieuwe flight radiocommercials
Op woensdag 30 juni 2021 gaat ook een nieuwe flight radiocommercials live. Deze commercials zijn 2,5 week op meerdere radiozenders te beluisteren. 
 
Podcasts
Gekoppeld aan de verspreiding van het magazine worden ook een enkele gesprekken met medewerkers die geïnterviewd zijn voor het magazine via podcasts gelanceerd.
 
Wat kunnen zorgaanbieders bijdragen aan de landelijke aanpak?
Zorgaanbieders kunnen gebruikmaken van en bijdragen aan de landelijke arbeidsmarktaanpak. Als meerdere aanbieders vanaf 30 juni 2021 op social media het logo werken in forensische zorg inzetten, het magazine, de podcasts en de website www.werkeninforensischezorg.nl delen, genereren we met elkaar breed aandacht voor werken in de forensische zorg. Ter inspiratie zijn diverse communicatie uitingen gemaakt.
 
Achtergrond landelijke aanpak
De landelijke arbeidsmarktaanpak is een initiatief van de Taskforce Forensische zorg. De Taskforce is er om de afspraken uit de Meerjarenovereenkomst forensische zorg 2018-2021 uit te voeren en richt zich op drie thema’s:
  1. Het verbeteren van de arbeidsmarkt;
  2. Het verminderen van de administratieve lasten;
  3. Het verbeteren van de kwaliteit van zorg en veiligheid binnen de forensische zorg.  
Meer informatie
Voor meer informatie over de landelijke arbeidsmarktaanpak en/of het magazine Verder kijken kunt u terecht bij Yolanda van Dun, projectleider Taskforce Forensische Zorg, e-mail: yvandun@derooysewissel.nl of via nummer 06 – 31 000 103.
Meer informatie over de Taskforce is te vinden via www.taskforceforensischezorg.nl