Naar homepage

Online Magazine 'Wijkgericht werken en toegang'

Publicatiedatum

In het tweede online magazine van Zorg voor de Jeugd lees je over wijkgericht werken, verschillende methodes, interviews met jeugdprofessionals en verhalen uit de praktijk.

De editie 'Wijkgericht werken en toegang' is het tweede themanummer van het online tijdschrijft van het programma Zorg voor de Jeugd waarin gemeenten samenwerken met professionals, jeugd(hulp)organisaties, ministeries en cliëntenorganisaties aan betere hulp voor kinderen, jongeren en gezinnen. Niet vanachter een bureau, maar vanuit de lokale praktijk.


In het magazine onder andere een voorwoord van Geert Schipaanboord, afscheidnemend Coördinator Jeugd bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Daarnaast een gesprek met Mario Nossin en Astrid Greven van het ondersteuningsteam ‘Zorg voor de Jeugd’ van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Alle kinderen en jongeren horen erbij, óók als ze pech onderweg hebben. Hun oproep aan iedereen die met jeugd werkt: schiet niet meteen in de hulpmodus, maar vraag wat zij zelf willen dat er gebeurt.

Eerder verscheen het themanummer 'Verruim je blik!'.