Naar homepage

'Ruim 1,3 miljard extra naar gemeenten voor jeugdzorg'

Publicatiedatum

De brancheorganisaties Jeugdzorg Nederland, VOBC, de Nederlandse ggz en VGN zijn blij dat gemeenten nu duidelijkheid hebben over het jeugdzorgbudget voor 2022. De branches gaan er vanuit dat het extra geld niet alleen wordt gebruikt om de gemeentelijke tekorten op te vullen, maar dat het ook daadwerkelijk terechtkomt in de jeugdzorg.

Voorzitter Hans Spigt namens de Branches Gespecialiseerde Zorg voor Jeugd (BGZJ): "Het is cruciaal dat er voor specialistische jeugdhulp een eerlijker tarief wordt betaald en dat er ruimte komt om de de professionals beter te belonen."

De branches willen bovendien graag snel in gesprek over de kwaliteit van zorg en de veranderingen die nodig zijn. Spigt: "Een nieuw kabinet zal op korte termijn een aantal fundamentele vragen moeten beantwoorden. De hervormingsagenda die door kabinet en VNG wordt aangekondigd, moet niet de zoveelste papieren tijger worden, maar echte oplossingen bieden."

Zie ons bericht van vorige week, in reactie op de uitspraak van de arbitragecommissie waarop door de VNG een beroep was gedaan.