Naar homepage

Ruth Peetoom gekozen tot nieuwe voorzitter Nederlandse ggz

Publicatiedatum


Ruth Peetoom is door de leden van de Nederlandse ggz gekozen tot de nieuwe voorzitter van de Nederlandse ggz, een functie die ze op 1 september op zich zal nemen. Ze volgt dan Jacobine Geel op, die twee termijnen lang met veel passie en kunde de belangen van de ggz vertegenwoordigde.

Peetoom is een ervaren bestuurder, was voorzitter van het CDA en kiest overtuigd voor de Nederlandse ggz: “Ik zie er naar uit om als voorzitter samen met de leden en de organisatie van de Nederlandse ggz te werken aan de best mogelijke geestelijke gezondheidszorg voor iedereen, op tijd én op maat. Samen met alle partners die daaraan kunnen bijdragen. Met zorgverleners en voor de cliënten. Daar doen we het voor. Dat zal ik ook in deze rol blijven benadrukken.”

De Nederlandse ggz is blij met de benoeming van Peetoom. Directeur Veronique Esman: “We hebben Ruth Peetoom leren kennen als een kundig bestuurder, en minstens even belangrijk, als iemand die met hart en ziel kiest voor een baan in de geestelijke gezondheidszorg. Zij ondersteunt de koers die we als netwerkvereniging met onze leden zijn ingeslagen en wil deze ontwikkeling als boegbeeld verder vormgeven.”

Aanstaande maandag verschijnt op de website van de Nederlandse ggz een uitgebreid interview met de aanstaande voorzitter.