Zoeken

Volg jij een HBO of WO-studie in de richting Bestuurskunde, Organisatiekunde, Rechten of Psychologie en wil je meewerken aan de bevordering van arbeidsparticipatie door mensen met een psychische kwetsbaarheid? We zijn op zoek naar een stagiair(e) voor ‘Hoofdzaak Werk’ – een landelijke opschaling van re-integratie van mensen met psychische kwetsbaarheid.

De organisatie
De Nederlandse ggz is de brancheorganisatie voor zorgaanbieders in de geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg. Als belangenbehartiger van bijna 100 ggz-aanbieders met ruim 89 duizend professionals vertegenwoordigen we meer dan 90 procent van de sector. Dat maakt ons dé partij om landelijk de belangen van de ggz te behartigen en afspraken te maken waardoor ggz‑professionals hun werk goed kunnen doen. Onze missie is het samen werken aan een mentaal veerkrachtige, inclusieve en veilige samenleving.

Als netwerkorganisatie maakt de Nederlandse ggz de verbinding met partners binnen en buiten onze sector. Want een goede geestelijke gezondheid is van ons allemaal. Iedereen kan bijdragen: cliënten en ervaringsdeskundigen, familie en geliefden, buren en vrienden, behandelaren en andere zorgverleners, bestuurders en leidinggevenden, beleidsmakers en politici. Samen zijn we de Nederlandse ggz. Ga jij met ons deze uitdaging aan? Wij zoeken een:
Stagiair
(32 tot 36 uur per week)


De stage
De Nederlandse ggz is aangesloten bij het convenant ‘Sterk door Werk’. Dit convenant heeft als doelstelling mensen met psychische kwetsbaarheid zo veel mogelijk naar vermogen mee te laten draaien op de arbeidsmarkt. Lees meer over het convenant. Het project ‘Hoofdzaak Werk’ is ontstaan vanuit het convenant en realiseert een landelijke opschaling van re-integratie van mensen met psychische kwetsbaarheid. Lees meer over Hoofdzaak Werk

Het team Hoofdzaak Werk van de Nederlandse ggz stimuleert en faciliteert de deelname van leden van de Nederlandse ggz aan Hoofdzaak Werk. Dit doen ze door verbinding te leggen met de ggz-instellingen in de arbeidsmarktregio’s. Ze inventariseren wat knelpunten en succesfactoren zijn, denken mee over oplossingen, brengen instellingen met elkaar in contact en delen succesverhalen. Het team heeft zitting in de landelijke werkgroep van Hoofdzaak Werk en werkt op die manier mee aan de implementatie van Hoofdzaak Werk.

Tijdens je stage ben je onderdeel van team Hoofdzaak Werk. De stage-opdracht die je uitvoert zal afhankelijk zijn van je opleiding en wordt in overleg opgezet. De huidige stagiaire heeft kwantitatief onderzoek onder managers uitgevoerd, waaruit een beeld komt van de uitvoeringspraktijk en waar ggz-instellingen tegenaan lopen. Een vervolg kun je inzetten op verschillende terreinen, afhankelijk van je opleiding en interesse. We zien zelf de volgende mogelijkheden: kwalitatief verdiepend onderzoek op het reeds uitgevoerde onderzoek. Vooronderzoek naar wat nodig is om succes- en faalfactoren vanuit data analyse op te sporen (welke informatie wordt nu door instellingen geregistreerd, wat zou dat kunnen opleveren en wat zou nodig zijn voor succesvol en effectief gebruik van data analyse). Of als laatste mogelijkheid: het daadwerkelijk concreet helpen van instellingen om dit op te zetten in startende regio’s, waar samenwerking lastig van de grond komt.

Wat neem je mee?

Wat bieden we?
Een boeiende stage met verantwoordelijkheden en mogelijkheden je te ontwikkelen binnen een professionele en maatschappelijk betrokken organisatie. De Nederlandse ggz is direct naast het station Amersfoort Centraal gevestigd. Uiteraard is het ook goed mogelijk vanuit huis te werken. Er heerst een fijne, informele werksfeer in een team van betrokken collega’s die graag hun kennis met jou delen. De stagevergoeding bedraagt € 350,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. 

Geïnteresseerd?
Ben je geïnteresseerd, dan vragen wij je uiterlijk 10 december te reageren door jouw CV en motivatie te versturen naar vacature@denederlandseggz.nl.

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Liesbeth van Gent, Coördinator Waardenetwerk Volwaardig burgerschap via lgent@denederlandseggz.nl of tel nr. 06-13 15 48 76.