Zoeken

Ben je communicatief zeer sterk, initiatiefrijk, internationaal georiënteerd en zet je je graag met hart en ziel in voor internationale ontwikkelingen in de ggz?

Voor tijdelijke vervanging wegens zwangerschapsverlof zijn wij op zoek naar een enthousiaste Netwerkcoördinator en content marketeer voor het Waardenetwerk Internationaal Verbinden.
Het betreft de periode maart t/m juni/juli 2021.

De organisatie
De Nederlandse ggz is de brancheorganisatie voor instellingen in de geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg. Als belangenbehartiger van bijna 100 instellingen met ruim 89 duizend professionals vertegenwoordigen we meer dan 90 procent van de sector. Dat maakt ons dé partij om landelijk de belangen van de ggz te behartigen en afspraken te maken waardoor ggz‑professionals hun werk goed kunnen doen. Onze missie is samen werken we aan een mentaal veerkrachtige, inclusieve en veilige samenleving. Als netwerkorganisatie maakt de Nederlandse GGZ de verbinding met partners binnen en buiten onze sector. Want een goede geestelijke gezondheid is van ons allemaal. Iedereen kan bijdragen: cliënten en ervaringsdeskundigen, familie en geliefden, buren en vrienden, behandelaren en andere zorgverleners, bestuurders en leidinggevenden, beleidsmakers en politici.
Samen zijn we de Nederlandse ggz.

Het Waardenetwerk Internationaal Verbinden is onderdeel van de Nederlandse ggz en richt zich op internationale kennisuitwisseling, lobby en belangenbehartiging. Met ons netwerk zorgen we ervoor dat we over onze eigen landsgrenzen heen kijken. Dit versterkt niet alleen de ggz in Nederland, maar ook in de rest van de wereld. In de lobby richting Den Haag gebruiken we het Europese beleid en internationale verdragen om onze lange termijn doelstellingen te kunnen verwezenlijken. Andersom zorgt ons lidmaatschap van relevante internationale netwerken op het gebied van geestelijke gezondheidszorg ervoor dat we onze invloed wereldwijd uitoefenen. We zijn gesprekspartner geworden van organisaties zoals de World Health Organization (WHO) en de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OECD). Via bestaande netwerken als Mental Health Europe en EUCOMS, het International Initiative of Mental Health Leadership en een aantal Brusselse organisaties sluiten we maximaal aan bij de internationale GGZ. Onze lobby en belangenbehartiging worden ondersteund door de kennis en informatie die we ophalen uit én delen met andere landen. Meer informatie over het Waardenetwerk Internationaal Verbinden vind je hier.

Ga jij als tijdelijke collega samen met ons deze uitdaging aan? Wij zoeken een:

Netwerkcoördinator en content marketeer voor het Waardenetwerk Internationaal Verbinden
(12-16 uur)

De functie
Als Netwerkcoördinator en content marketeer ben je het aanspreekpunt voor het Waardenetwerk en zorg je voor wereldwijde kennisdeling, de verbetering van de internationale samenwerking en de groei van een lerend internationaal netwerk op het gebied van mentale gezondheid. Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling en deels de implementatie, van een passende communicatie-strategie om de verschillende typen nationale en internationale leden van het Waardenetwerk zo goed mogelijk te bedienen. Je doet dit in samenwerking met de (kern)leden van het Waardenetwerk en de communicatie afdeling van de Nederlandse ggz.

Het is jouw taak om het Waardenetwerk meer in de spotlight te zetten en daarmee (toekomstige) leden te binden en verbinden. Dit doe je door het creëren, verspreiden en vindbaar maken van Nederlandse en Engelstalige content via online (social media) communicatiekanalen. Daarnaast zorg je ervoor dat de bestaande communicatie met de leden wordt voortgezet en verbeterd. In de praktijk betekent dit dat je dat je met input van de (kerngroep) leden de geplande nieuwsbrieven maakt en de drie maandelijkse Webinars organiseert. Je rapporteert aan het kernteam van het netwerk en meer specifiek aan de voorzitter van het Waardenetwerk Internationaal Verbinden.

Wat neem je mee?
Wat bieden we?
De Nederlandse ggz biedt een boeiende en inspirerende werkomgeving, met volop aandacht voor persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. Wij bieden je een tijdelijk dienstverband aan met uitstekende arbeidsvoorwaarden waarbij je kan denken aan:
Geïnteresseerd?
Ben je geïnteresseerd in deze functie, dan vragen wij je voor 25 januari te reageren door jouw CV en motivatie te versturen naar vacature@denederlandseggz.nl.

Voor inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie kun je contact opnemen met Marjonneke de Vetten via mvetten@denederlandseggz.nl.

De sollicitatiecommissie bestaat uit één of meerdere kerngroepleden en de Netwerkcoördinator van het Waardenetwerk Internationaal Verbinden. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 1 februari.

Een referentiecheck en check op social media zoals LinkedIn is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.