Zoeken

Ben jij geïnteresseerd in de actuele ontwikkelingen in de zorg, de ggz, in websites en online communities? Vind je het een uitdaging om deze met elkaar in verbinding te brengen in een netwerkorganisatie? Wij zijn op zoek naar een webredacteur met gevoel voor taal en techniek.

De organisatie
De Nederlandse ggz is de brancheorganisatie voor zorgaanbieders in de geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg. Als belangenbehartiger van bijna 100 ggz-aanbieders met ruim 89 duizend professionals vertegenwoordigen we meer dan 90 procent van de sector. Dat maakt ons dé partij om landelijk de belangen van de ggz te behartigen en afspraken te maken waardoor ggz‑professionals hun werk goed kunnen doen. Onze missie is het samen werken aan een mentaal veerkrachtige, inclusieve en veilige samenleving. Als netwerkorganisatie maakt de Nederlandse ggz de verbinding met partners binnen en buiten onze sector. Want een goede geestelijke gezondheid is van ons allemaal. Iedereen kan bijdragen: cliënten en ervaringsdeskundigen, familie en geliefden, buren en vrienden, behandelaren en andere zorgverleners, bestuurders en leidinggevenden, beleidsmakers en politici. Samen zijn we de Nederlandse ggz. Ga jij met ons deze uitdaging aan? Wij zoeken een:

Webredacteur met gevoel voor taal en techniek
(36 uur)

De functie
Communicatie bevindt zich bij de Nederlandse ggz in het hart van de organisatie. Belangenbehartiging is onze core business. Om deze taak met onze leden en stakeholders goed te kunnen vervullen gaan beleidsontwikkeling en communicatie hand in hand. Een belangrijke taak is ervoor te zorgen dat communicatie met leden, politici, bestuurders en diverse stakeholders bijdraagt aan de idealen en doelen van de Nederlandse ggz en haar leden. Adequate informatievoorziening en communicatie is hierbij essentieel. Goede berichtgeving en actuele informatie draagt bij aan kennis over- en een passend imago voor de sector.

De webredacteur is binnen de afdeling verantwoordelijk voor de online kanalen zoals website en social media. De functie is zeer veelzijdig; de webredacteur is een echte duizendpoot. De taken liggen op het snijvlak van content en techniek. Je schrijft mee aan content voor de digitale middelen of redigeert deze en bewaakt de gebruiksvriendelijkheid daarvan. Je zorgt voor aansluiting bij de verschillende doelgroepen. Je doet voorstellen voor de ontwikkeling van website en digitale middelen. Je overlegt met externe partijen over de technische oplossingen die zij aandragen, kunt hiervan de consequenties overzien en overziet de implementatie. Je adviseert over de juiste inzet van de digitale kanalen. Je hebt een scherp oog voor actualiteit en vindbaarheid (SEO) en schept er plezier in om dagelijks de digitale kanalen te optimaliseren.

Als geen ander ben jij je ervan bewust dat de online wereld voortdurend in beweging is. Je bent nieuwsgierig naar digitale ontwikkelingen. Je beoordeelt of deze bijdragen aan de doelen van de Nederlandse ggz en je maakt een voorstel over hoe dit in te passen.

Een belangrijk aandachtspunt is de ontwikkeling van de ggz community, het online platform voor het delen van kennis en samenwerken binnen de Nederlandse ggz. Via de community kunnen leden en stakeholders over uiteenlopende thema’s informatie delen en deelnemen aan discussies. Voor de doorontwikkeling hiervan is het belangrijk dat je affiniteit hebt met de ontwikkelkant van online platformen.

In je dagelijks werk zoek je de balans tussen het vlot uitvoeren van de doorgaande werkzaamheden (het actualiseren van website en andere kanalen) en het proactief signaleren en inpassen van nieuwe online mogelijkheden. Je werkt gestructureerd en projectmatig.

Als webredacteur werk je nauw samen met je collega’s van de afdeling. Samen zorgen jullie voor consistentie tussen de website en overige communicatiemiddelen, voor de gebruiksvriendelijkheid van het online platform, en voor een samenhangende communicatie.

De afdeling communicatie is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van het strategisch communicatie- en public affairs beleid van de Nederlandse ggz. De afdeling bestaat uit 9 medewerkers met een grote diversiteit aan disciplines, waaronder communicatieadvies, woordvoering, public affairs, online communicatie en ledencommunicatie.

Wat neem je mee? Wat bieden we?
We bieden een jaarcontract met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. De Nederlandse ggz biedt een boeiende en inspirerende werkomgeving, met volop aandacht voor persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. De arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de zwaarte van de functie. We bieden je: Geïnteresseerd?
Ben je geïnteresseerd in bovengenoemde functie, dan vragen wij je zo snel mogelijk te reageren door jouw CV en motivatie te versturen naar vacature@denederlandseggz.nl. De vacature wordt gesloten zodra een geschikte kandidaat gevonden is.

Voor inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie kun je contact opnemen met Monique Biemans, Hoofd Communicatie en Public Affairs via 06 – 11 58 94 35 of mbiemans@denederlandseggz.nl.