Zoeken

Ben jij geïnteresseerd in de ggz, volg je actuele ontwikkelingen op de voet, ben je communicatief sterk en heb je een relevant netwerk binnen de media? Wij zijn op zoek naar een ervaren en energieke Woordvoerder

De organisatie
De Nederlandse ggz is de brancheorganisatie voor zorgaanbieders in de geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg. Als belangenbehartiger van bijna 100 ggz-aanbieders met ruim 89 duizend professionals vertegenwoordigen we meer dan 90 procent van de sector. Dat maakt ons dé partij om landelijk de belangen van de ggz te behartigen en afspraken te maken waardoor ggz‑professionals hun werk goed kunnen doen. Onze missie is het samen werken aan een mentaal veerkrachtige, inclusieve en veilige samenleving. Als netwerkorganisatie maakt de Nederlandse ggz de verbinding met partners binnen en buiten onze sector. Want een goede geestelijke gezondheid is van ons allemaal. Iedereen kan bijdragen: cliënten en ervaringsdeskundigen, familie en geliefden, buren en vrienden, behandelaren en andere zorgverleners, bestuurders en leidinggevenden, beleidsmakers en politici. Samen zijn we de Nederlandse ggz. Ga jij met ons deze uitdaging aan? Wij zoeken een:
Woordvoerder
(32 uur)

De functie
Als woordvoerder ben je een belangrijke schakel tussen de organisatie en de media. Je bent medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van het strategisch communicatiebeleid. Je adviseert over de inzet van publiciteit en communicatiemiddelen ten behoeve van het bestuur, directie, management en beleidsadviseurs. Je zorgt ervoor dat communicatie met media, leden, politici, bestuurders en diverse stakeholders helder, actueel en adequaat is en bijdraagt aan de ambities en doelen van de Nederlandse ggz en haar leden. Je draagt hiermee bij aan het positioneren van de netwerkorganisatie en de ggz-sector.

Samen met je collega-woordvoerder sta je ‘24/7’ paraat. Je weet actuele issues helder en scherp te verwoorden en je hebt een goede antenne voor te verwachten issues, mede door je uitstekende netwerkcontacten. Naast het beantwoorden van persvragen, zet je ook in op proactieve persvoorlichting. Je bent goed op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de zorg, de ggz en in het communicatievak. Je schakelt doorlopend met de adviseur public affairs voor de volle breedte van reputatiemanagement. Je werkt nauw samen met beleidsadviseurs en bent een sparringpartner voor hen.

Als woordvoerder draag je bij aan de verdere ontwikkeling van de professionele woordvoering en communicatie van de netwerkvereniging:
Daarnaast heb je een rol bij de uitvoering van andere communicatiewerkzaamheden. Dit kan gaan om redactiewerk voor position papers en factsheets en het schrijven van speeches. Binnen het team communicatie werken we intensief samen, zodat iedereen weet wat er speelt en het werk afwisselend is. Dit vraagt om brede inzetbaarheid en flexibiliteit. 

Wat neem je mee?

Ook met een senior communicatieadviseur met ervaring op het gebied van Woordvoering die zich verder wil ontwikkelen op dit vakgebied komen wij graag in contact.

Wat bieden we?
De Nederlandse ggz biedt een boeiende en inspirerende werkomgeving, met volop aandacht voor persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. De arbeidsvoorwaarden zijn conform cao ggz en in overeenstemming met de zwaarte van de functie. Je krijgt een jaarcontract met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd bij goed functioneren. Je kunt rekenen op:

Herken jij jezelf? Reageer dan snel!

De volledige werving & selectie procedure wordt exclusief verzorgd door Van Kinsbergen. Heb je interesse of verdere vragen? Neem dan contact op met Leendert Knoeff. Telefoonnummer: 06 111 89 140 of mail naar info@vankinsbergen.nu.