Zoeken

Lever jij graag een belangrijke bijdrage aan passende, kwalitatief goede en veilige geestelijke gezondheidszorg? Ben jij geïnteresseerd in kwaliteitsborging en -transparantie en zie jij altijd ruimte om te leren en verbeteren? Wil jij meewerken aan passende zorg zodat cliënten kunnen rekenen op de juiste zorg op de juiste plek en samen beslissen? 
Wij zoeken een Adviseur Passende zorg en kwaliteit.

De organisatie

De Nederlandse ggz is de brancheorganisatie voor zorgaanbieders in de geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg. Als belangenbehartiger van bijna 100 ggz-aanbieders met ruim 89 duizend professionals vertegenwoordigen we meer dan 90 procent van de sector. Dat maakt ons dé partij om landelijk de belangen van de ggz te behartigen en afspraken te maken waardoor ggz‑professionals hun werk goed kunnen doen. 

Onze missie is het samen werken aan een mentaal veerkrachtige, inclusieve en veilige samenleving. Als netwerkorganisatie maakt de Nederlandse ggz de verbinding met partners binnen en buiten onze sector. Want een goede geestelijke gezondheid is van ons allemaal. Iedereen kan bijdragen: cliënten en ervaringsdeskundigen, familie en geliefden, buren en vrienden, behandelaren en andere zorgverleners, bestuurders en leidinggevenden, beleidsmakers en politici. Samen zijn we de Nederlandse ggz. 

Ga jij met ons deze uitdaging aan? Wij zoeken een
 
Adviseur Passende zorg en kwaliteit
(32 uur per week)

Wat ga je doen?

De Nederlandse ggz heeft in september 2022 het Integraal Zorgakkoord ondertekend. Daarin zijn onder meer afspraken opgenomen over het belang van continu verbeteren en over het verlenen van passende zorg. Je draagt bij aan deze ontwikkelingen en aan de transparantie van kwaliteitsgegevens in de ggz. Je bent betrokken bij de ontwikkeling van kwaliteitsstandaarden (waaronder die van mentale gezondheidscentra en digitaal werken) en bij de doorontwikkeling van zorgvraagtypering en cliënt-ervaringsindicatoren (CQI). Je organiseert de afstemming met leden over de verschillende onderwerpen van passende zorg en kwaliteit. 

Je neemt deel aan overleggen met stakeholders zoals beroeps- en brancheorganisaties in de ggz, ministerie, inspectie, financiers en patiëntenvereniging en komt tot gezamenlijke afspraken. Je analyseert, evalueert en vertaalt ontwikkelingen naar concrete belangenbehartiging op het gebied van passende zorg en kwaliteit. Je adviseert en ondersteunt (bestuurlijke) vertegenwoordigers van onze vereniging in diverse gremia en uiteraard informeer je leden bij de uitvoering van het beleid en projecten op het gebied van passende zorg en kwaliteit.

Wat neem je mee?

Wat bieden we?

De Nederlandse ggz biedt een boeiende en inspirerende werkomgeving, met volop aandacht voor persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. We bieden je een contract voor 32 uur per week voor de duur van één jaar met uitzicht op onbepaalde tijd. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao ggz en in overeenstemming met de zwaarte van de functie. Je kunt rekenen op; 

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in bovengenoemde functie, dan vragen wij je zo snel mogelijk te reageren door jouw CV en motivatie te versturen naar vacature@denederlandseggz.nl. De gesprekken vinden doorlopend plaats. Hebben we de juiste kandidaat gevonden, dan sluiten wij de procedure.

Voor inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie kun je contact opnemen met Marijke Verbeek, Manager Belangenbehartiging via 06 – 46 64 15 42 of mverbeek@denederlandseggz.nl.