Zoeken

Ben je bekend met de Werkwijze van IPS of andere methodieken waarin cliënten worden begeleid naar werk? Of heb je ervaring in de toeleiding van cliënten naar werk? Wij zijn op zoek naar een zelfstandig Projectmedewerker voor ‘Hoofdzaak Werk’– een landelijke opschaling van re-integratie van mensen met psychische kwetsbaarheid. 

De organisatie

De Nederlandse ggz is de brancheorganisatie voor zorgaanbieders in de geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg. Als belangenbehartiger van bijna 100 ggz-aanbieders met ruim 89 duizend professionals vertegenwoordigen we meer dan 90 procent van de sector. Dat maakt ons dé partij om landelijk de belangen van de ggz te behartigen en afspraken te maken waardoor ggz professionals hun werk goed kunnen doen. Onze missie is het samen werken aan een mentaal veerkrachtige, inclusieve en veilige samenleving.

Als netwerkorganisatie maakt de Nederlandse ggz de verbinding met partners binnen en buiten onze sector. Want een goede geestelijke gezondheid is van ons allemaal. Iedereen kan bijdragen: cliënten en ervaringsdeskundigen, familie en geliefden, buren en vrienden, behandelaren en andere zorgverleners, bestuurders en leidinggevenden, beleidsmakers en politici. Samen zijn we de Nederlandse ggz. Ga jij met ons deze uitdaging aan? Wij zoeken een:
Projectmedewerker Hoofdzaak Werk 
(8 uur per week)
Eventueel te combineren met een onderzoeksstage
 

De inhoud van de functie

De Nederlandse ggz is aangesloten bij het convenant ‘Sterk door Werk’. Dit convenant heeft als doelstelling mensen met psychische kwetsbaarheid naar vermogen mee te laten draaien op de arbeidsmarkt. Lees meer over het convenant. Het project ‘Hoofdzaak Werk’ is ontstaan vanuit het convenant en realiseert een landelijke opschaling van re-integratie van mensen met psychische kwetsbaarheid. Lees meer over Hoofdzaak Werk

Als projectmedewerker denk en werk je mee aan de uitvoering van de opdracht: het realiseren van de convenantdoelen en je bent daarmee onderdeel van team Hoofdzaak Werk. Samen met het team Hoofdzaak Werk van de Nederlandse ggz stimuleer en faciliteer je de deelname van leden van de Nederlandse ggz aan Hoofdzaak Werk. Dit doen we door verbinding te leggen met de ggz-instellingen in de arbeidsmarktregio’s. We inventariseren wat knelpunten en succesfactoren zijn, denken mee over oplossingen, brengen instellingen met elkaar in contact en delen succesverhalen. Het team heeft zitting in de landelijke werkgroep van Hoofdzaak Werk en werkt op die manier mee aan de implementatie van Hoofdzaak Werk. De komende tijd zal de focus meer komen te liggen op het de implementatie van een online community.
 
Als projectmedewerker beantwoord je vragen vanuit de ggz instellingen en werk je mee aan het uitbreiden van een lerend netwerk door webinars en de e-community te ondersteunen en te onderhouden. Je zorgt ervoor dat de leden van de Nederlandse ggz over de juiste informatie beschikken en dat deze tijdig wordt gepubliceerd.

De functie is indien gewenst aan te vullen met een onderzoekstage als onderdeel van een Master.

Wat neem je mee?

Wat bieden we?

De Nederlandse ggz biedt een boeiende en inspirerende werkomgeving, met volop aandacht voor persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. We bieden je een tijdelijk contract voor 8 uur per week tot en met 31 december 2022. De arbeidsvoorwaarden zijn conform cao ggz en in overeenstemming met de zwaarte van de functie. Detachering behoort ook tot de mogelijkheden.

Je kunt rekenen op; 

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd, dan vragen wij je uiterlijk 1 juli te reageren door jouw CV en motivatie te versturen naar vacature@denederlandseggz.nl.

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Liesbeth van Gent, coördinator Waardenetwerk Volwaardig burgerschap via lgent@denederlandseggz.nl of tel nr. 06-13 15 48 76.