Zoeken

Ben jij sterk in de strategische advisering en beïnvloeding van de financiering en bekostiging in de ggz? Weet jij te overtuigen in een inhoudelijk complex speelveld met verschillende belangen? Wij zijn op zoek naar een Strategisch Adviseur Bekostiging.

De organisatie

De Nederlandse ggz is de brancheorganisatie voor zorgaanbieders in de geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg. Als belangenbehartiger van bijna 100 ggz-aanbieders met ruim 89 duizend professionals vertegenwoordigen we meer dan 90 procent van de sector. Dat maakt ons dé partij om landelijk de belangen van de ggz te behartigen en afspraken te maken waardoor ggz‑professionals hun werk goed kunnen doen. Onze missie is het samen werken aan een mentaal veerkrachtige, inclusieve en veilige samenleving. Als netwerkorganisatie maakt de Nederlandse ggz de verbinding met partners binnen en buiten onze sector. Want een goede geestelijke gezondheid is van ons allemaal. Iedereen kan bijdragen: cliënten en ervaringsdeskundigen, familie en geliefden, buren en vrienden, behandelaren en andere zorgverleners, bestuurders en leidinggevenden, beleidsmakers en politici. Samen zijn we de Nederlandse ggz. Ga jij met ons deze uitdaging aan? Wij zoeken een:
Strategisch Adviseur Bekostiging
(32 uur per week)

De functie

De ggz wordt vanuit verschillende bronnen gefinancierd en is daarom de zorgsector met de meest complexe financiering. Om onze leden in staat te stellen goede ggz-zorg te kunnen blijven leveren, is goede belangenbehartiging nodig. De financiering en bekostiging van zorg is voor leden een essentieel element. 

Als Strategisch Adviseur van het team Zorg en Financiering houd je je bezig met de strategische advisering en beïnvloeding van de financiering en bekostiging in de ggz. Je hebt kennis van de verschillende bekostigingen in de ggz, bij voorkeur ook van de praktijk bij ggz-instellingen, en weet deze kennis om te zetten in advisering over en beïnvloeding van de bekostiging. Je weet daarbij goed de samenwerking te zoeken en de verschillende belangen te verbinden. 

De omgeving waarbinnen je opereert is complex vanwege de samenwerking met een groot aantal stakeholders en verschillende belangen. Je werk is politiek/bestuurlijke gevoelig en heeft maatschappelijke impact.

Wat neem je mee?

Wat bieden we?

De Nederlandse ggz biedt een boeiende en inspirerende werkomgeving, met volop aandacht voor persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. De arbeidsvoorwaarden zijn conform cao ggz en in overeenstemming met de zwaarte van de functie. Je krijgt een jaarcontract met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd bij goed functioneren. Je kunt rekenen op; 

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in bovengenoemde functie, dan vragen wij je zo snel mogelijk te reageren door jouw CV en motivatie te versturen naar vacature@denederlandseggz.nl.
De gesprekken vinden doorlopend plaats. Hebben we de juiste kandidaat gevonden dan sluiten wij de procedure.

Voor inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie kun je contact opnemen met Marijke Verbeek, Manager Belangenbehartiging via 06 – 46 64 15 42 of mverbeek@denederlandseggz.nl.