Zoeken

Schrijf je in voor de tweede Webinar georganiseerd door het Waardenetwerk Internationaal Verbinden en EUCOMS op vrijdag 11 september van 13.00-14.00 uur CET gevolgd door een 30 minuten durende Q & A-sessie met de sprekers. Dit keer bieden we een internationaal perspectief op hoe een ‘public mental health approach’ ingezet kan worden om bij te dragen aan het herstel van hele gemeenschappen en een zinvol vredesproces.

Markeer dit als een moment voor educatie, inspiratie en verbinding met je internationale collega's voordat je agenda weer vol staat met back-to-back meetings na de vakantie! Denk je dat dit ook voor iemand anders interessant zou kunnen zijn? Deel gerust!

Datum: 11-09-2020
Tijd: 13.00-14.00 CET gevolgd door een Q&A-sessie van 30 minuten
Voertaal: Engels

Omschrijving:

De geschiedenis van de geestelijke gezondheidszorg concentreert zich op de behandeling van individuen met mentale problemen, en meer recentelijk op hoe deze mensen effectief en veilig kunnen worden behandeld in de wijk zodat ze een zo bevredigend mogelijk leven leiden. Maar wat als hele gemeenschappen zijn geraakt door trauma en extreem moeilijke omstandigheden? Denk aan de verwoestende situatie in Beiroet, ‘the Troubles’ in Noord-Ierland of de MH-17 vliegtuigcrash die grote impact had in Nederland. Hoe kan een aanpak gericht op preventie en mentaal welzijn van de bevolking bijdragen tot herstel van hele gemeenschappen en een zinvol vredesproces?

We hebben de eer om met de volgende sprekers in dit programma op deze vraag te reflecteren:

13: 00-13.10 Welkom & introductie

Oda Hoilund, Peer Expert (District Old Oslo, Noorwegen)

1310-13.15 EUCOMS en de 6 principes van ‘Commnuity Mental Health’

Rene Keet, voorzitter en directeur (EUCOMS, FIT-academy @ GGZ-NHN, Nederland)
Zoe Morris (NHS Benchmarking Initiative)

13.15 - 13.40 A ‘public mental health approach’ als bijdrage aan een zinvol vredesproces

Keynote Peter McBride, directeur (The Cohen Center for Holocaust and Genocide Studies, Keene State College, New Hampshire, VS)

13.40-13.55 Interview waarin de verbinding wordt gelegd met de Nederlandse praktijk

Geïnterviewde: Annelieke Drogendijk, directeur (ARQ International en ARQ Expertisecentrum Oorlog, Vervolging en Geweld @ ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum, Nederland)
Interviewer: Jacobine Geel, voorzitter (de Nederlandse GGZ)

13.55-14.00 uur Live muziek!

14.00-14.25 uur Vraag- en antwoordsessie met de 4 sprekers

14.25-14.30 uur Afronding & slotopmerkingen

Oda Hoilund, Peer Expert (District Old Oslo, Noorwegen)
Rene Keet, voorzitter en directeur (EUCOMS, FIT-academy @ GGZ-NHN, Nederland)