Zoeken

De cao ggz is van toepassing voor alle medewerkers in de geestelijke gezondheidszorg en de verslavingszorg. De cao bevat afspraken over arbeidsvoorwaarden zoals, salaris, werktijden, verlof, pensioen, vergoedingen en toeslagen. De huidige cao loopt van 1 december 2021 tot en met 31 december 2024.

Digitale CAO

De meest actuele cao is als pdf beschikbaar. Veel artikelen in de cao bevatten toelichtingen. Deze toelichtingen zijn exclusief voor leden van de Nederlandse ggz. HR-professionals met een account voor CAO Kennisnet of de community cao ggz 2021-2024 kunnen daar alle informatie vinden over de nieuwe cao.
Digitale cao
De bijbehorende salaristabellen kun je apart downloaden.
Salaristabellen

CAO-app

De CAO GGZ-app is beschikbaar voor iOS en Android en is gratis. In deze app zijn ook een aantal tools opgenomen. Je kunt de app gebruiken voor het opzoeken van salarisgerelateerde onderwerpen (zoals salarisschaal, bijzondere toeslagen, salarisgarantieregelingen) of afspraken over vrije dagen en werktijden. Extra handig is de nieuwe functie waarmee je delen uit de cao-tekst mailt naar anderen. Ook maak je eenvoudig bookmarks aan, zodat je bepaalde afspraken simpel kunt terugvinden.

De app heeft vier handige tools waarmee je berekeningen maakt van het aantal te werken uren, het Levensfasebudget, de ORT en de ingangs- en einddatum van zwangerschaps- en bevallingsverlof.

Werkgeversservice voor leden

Vragen, uitleg en informatie over toepassing van de cao ggz

Voor leden van de Nederlandse ggz bieden wij ondersteuning en advies over de cao. Dit doen we via de Werkgeversservice. Dit is een service exclusief voor leden. Via de Werkgeversservice worden leden geïnformeerd en geadviseerd over arbeids-juridische en caogerelateerde zaken. 

Medewerker HR-afdeling met vraag over de cao?

Werk je bij een HR‑afdeling van één van onze leden? Dan kun je de Werkgeversservice benaderen voor ondersteuning en advies over de cao ggz en daaraan gerelateerde onderwerpen. Neem contact met ons op via: werkgeversservice@denederlandseggz.nl.

Wij streven ernaar je vraag binnen 5 werkdagen te beantwoorden. Op verzoek is telefonisch contact mogelijk

Werknemer met een vraag over de cao?
Werknemers kunnen met vragen over de CAO GGZ terecht bij hun leidinggevende of bij de eigen afdeling HRM. Werknemers die lid zijn van een bij de CAO GGZ betrokken werknemersorganisatie kunnen ook daar terecht. Via de CAO GGZ kun je nagaan welke vakbonden partij zijn van de cao ggz (zie pagina 173).

CAO Kennisnet

Op CAO Kennisnet staat achtergrondinformatie over de cao. Toelichtingen op onderdelen uit de cao kun je hier opzoeken. Daarnaast vind je er arbeidsrechtelijke informatie, informatie over arbeidsvoorwaarden en over HR. Leden van het CAO Kennisnet ontvangen via nieuwsberichten informatie over actuele onderwerpen.
CAO Kennisnet is alleen toegankelijk voor HR-medewerkers van onze leden.

HR-medewerkers die nog geen account hebben, kunnen een account aanvragen door een mail te sturen aan werkgeversservice@denederlandseggz.nl.

Community cao 2021-2024
Op de community cao 2021-2024 vind je alles wat je zoekt over de cao ggz 2021-2024. Van toelichting op de cao-teksten, vraag en antwoord, tot voorbeelddocumenten. Deze community is exclusief voor leden van de Nederlandse ggz die zich met de nieuwe cao bezighouden. 

Aanmelden voor deze community kan via werkgeversservice@denederlandseggz.nl.

Cursussen over de cao
De Werkgeversservice biedt ook cao-cursussen aan exclusief voor leden. Afhankelijk van de behoefte geven we regelmatig cao-trainingen. Deze zijn bedoeld voor beginnende HR-medewerkers en HR-medewerkers die hun kennis van de cao willen opfrissen. 

Daarnaast is het mogelijk om voor HR-medewerkers van je organisatie een cao-cursus op maat te organiseren (incompany). 

Voor meer informatie over cao-cursussen stuur je een e-mail naar: werkgeversservice@denederlandseggz.nl.