Zoeken

Donderdag 8 september 2022 bezoeken Hare Majesteit Koningin Máxima en minister Ernst Kuipers de Hogg Foundation in Texas, USA. Het doel van het bezoek is om te leren van de Hogg Foundations vernieuwende integrale aanpak voor het versterken van de mentale gezondheid en veerkracht van buurten en jongeren in het bijzonder. De Nederlandse ggz is blij met deze uitwisseling en trots dat  ons Waardenetwerk Internationaal Verbinden een rol heeft mogen spelen in de totstandkoming van het bezoek.

Ter bekrachtiging van de waarde van internationale uitwisseling voor een mentaal gezonde samenleving kondigt Minister Ernst Kuipers tijdens het bezoek de Global Leadership Exchange (GLE) aan, die in juni 2024 in Nederland plaatsvindt. De Global Leadership Exchange is de kernactiviteit van het internationale netwerk ‘International Initiative for Mental Health Leadership (IIMHL). De Nederlandse ggz is sinds 2019 lid van IIMHL.

Internationale leiders in mentale gezondheid komen op de Global Leadership Exchange in Nederland samen om  te leren, innoveren en inspireren. Het thema van GLE 2024 is ‘Leading Change: Thriving Communities and Wellbeing for All’. Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met diverse Europese en Nederlandse organisaties, zoals EUCOMS, MIND Us en Thrive Amsterdam.

Meer informatie over IIMHL en de Global Leadership Exchange? Bezoek www.iimhl.com
Bent u geïnteresseerd in internationaal verbinden in het algemeen? Neem een kijkje op de webpagina of socials (LinkedIn, Instagram, Twitter) van het Waardenetwerk Internationaal Verbinden, of neem contact op met Vivian Hemmelder (vhemmelder@denederlandseggz.nl).