Naar homepage
Vacature beleidsadviseur informatiebeleid

Vacature Beleidsadviseur informatiebeleid

Ben jij geïnteresseerd in het adviseren over vraagstukken rond de digitalisering van de ggz en wil jij graag werken in een netwerkorganisatie? Wij zijn op zoek naar een Beleidsadviseur Informatiebeleid.

De organisatie

De Nederlandse ggz is de brancheorganisatie voor zorgaanbieders in de geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg. Als belangenbehartiger van bijna 100 ggz-aanbieders met ruim 89 duizend professionals vertegenwoordigen we meer dan 90 procent van de sector. Dat maakt ons dé partij om landelijk de belangen van de ggz te behartigen en afspraken te maken waardoor ggz‑professionals hun werk goed kunnen doen. Onze missie is het samen werken aan een mentaal veerkrachtige, inclusieve en veilige samenleving. Als netwerkorganisatie maakt de Nederlandse ggz de verbinding met partners binnen en buiten onze sector. Want een goede geestelijke gezondheid is van ons allemaal. Iedereen kan bijdragen: cliënten en ervaringsdeskundigen, familie en geliefden, buren en vrienden, behandelaren en andere zorgverleners, bestuurders en leidinggevenden, beleidsmakers en politici. Samen zijn we de Nederlandse ggz.

Beleidsadviseur informatiebeleid

(32 – 36 uur)

In het Integraal Zorgakkoord zijn ambitieuze afspraken gemaakt rond digitalisering en gegevensuitwisseling. De inzet daarbij is technologie in te zetten in de patiëntenzorg om zorgverleners te ontlasten maar ook kort samengevat de invulling van de Nationale Visie en Strategie van het ministerie van VWS voor onze sector. In dit veelzijdige werkterrein spelen naast het wenkend perspectief van technologie, ook ethiek en compliance, samenwerkingsvraagstukken en aspecten van bedrijfsvoering een belangrijke rol. Primair is altijd de vraag hoe onze patiënten en zorgverleners er beter van worden. Om deze ambities te helpen realiseren zoeken wij tijdelijke versterking van ons team Informatiebeleid, voor de duur van één jaar.

Wat ga je doen?

Samen met onze leden en je collega’s ga je aan de slag om bij te dragen aan onze visie rond digitalisering. Je doet dat in wisselende rollen van belangenbehartiger, projectdeelnemer, of adviseur. Je krijgt verantwoordelijkheid voor één of meerdere onderwerpen rond gegevensuitwisseling en hybride zorg om die eigenstandig tot een goed resultaat te brengen. Je vertaalt beleidsinitiatieven naar consequenties voor leden en wensen van leden naar input voor beleid. Je werkt altijd samen in een klein team aan gezamenlijke doelen. Je rol kan bijvoorbeeld bestaan uit:

 • Het beïnvloeden van overheidsbeleid rond informatiebeleid in de zorg, in samenwerking met collega’s, leden en andere stakeholders.
 • Het deelnemen aan projectorganisaties op het gebied van gegevensuitwisseling of hybride zorg.
 • Het informeren van leden over ontwikkelingen in de bredere zorg en het informeren van de stakeholders in de ggz, bijvoorbeeld door presentaties of het schrijven van notities;
 • Deelnemen aan, onderhouden en uitbreiden van netwerken met leden en stakeholders en bewaken van belangen van de vereniging.
 • Deelname aan overleggen ter voorbereiding op bestuurlijke overleggen.

Wat neem je mee?

Je hebt een relevante WO opleiding met enkele jaren (advies)ervaring in een ggz-organisatie, in een landelijk project rond Zorg-ICT of bij een andere koepelorganisatie in de zorg;
Je vindt het leuk om een brugfunctie te vervullen, zowel tussen zorg en ict, ict en gezondheidsrecht (privacyvraagstukken) en tussen beleidsadvisering en bestuur.

Daarnaast beschik je in ieder geval over de volgende kwaliteiten en vaardigheden:

 • Analytisch vermogen én pragmatisch kunnen handelen;
 • Een dienstverlenende instelling;
 • Goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden, goede adviesvaardigheden;
 • Zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken;
 • Een proactieve en leergierige houding;
 • Flexibele, resultaatgerichte- en dienstverlenende werkmentaliteit. Gericht op samenwerking.
 • Een goed ontwikkeld omgevingsbewustzijn. Je weet wat er speelt in de sector en hoe daarmee om te gaan.

Wat bieden we?

We bieden je een contract voor de duur van één jaar. De Nederlandse ggz biedt een boeiende en inspirerende werkomgeving, met volop aandacht voor persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. Je kunt rekenen op:

 • Een salaris tot maximaal € 5.335,-- (FWG 60) bij een fulltime dienstverband;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Vrij te besteden persoonlijk budget in het kader van vitaliteit van € 350 (voor 2024)
 • Een balansbudget van €500,- bruto per jaar;
 • Opleidingsfaciliteiten, een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden en een goede reiskostenregeling;
 • Een pensioen bij het Pensioenfonds Zorg & Welzijn;
 • Tijd- en plaats onafhankelijk werken, in te vullen in afstemming met de collega’s.
 • Een centraal gelegen kantoor, direct naast het Centraal Station Amersfoort

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in bovengenoemde functie, dan vragen wij je te reageren door jouw CV en motivatie te versturen naar vacature@denederlandseggz.nl

Voor inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie kun je telefonisch contact opnemen met Jaap Schrieke Strategisch Adviseur 06-15 09 20 97; voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Youp van Zorge, Manager Waardenetwerken en Innovatie via 06 - 55 36 40 37 of yvzorge@denederlandseggz.nl

Telefoon 2