Naar homepage
I Stock 1347652268

Vacature communicatiemedewerker / contentspecialist

Ben jij een kei in het maken van content en in het beheren van websites en social media-kanalen? Wil je in een creatieve functie samen met het communicatieteam impact maken in een dynamische maatschappelijk betrokken organisatie? Wij zijn op zoek naar een ervaren communicatiemedewerker.

De organisatie

De Nederlandse ggz is de brancheorganisatie voor zorgaanbieders in de geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg. Als belangenbehartiger van circa 100 instellingen met ruim 89 duizend professionals vertegenwoordigen we meer dan 90 procent van de sector. Dat maakt ons dé partij om landelijk de belangen van de ggz te behartigen en afspraken te maken waardoor ggz‑professionals hun werk goed kunnen doen. Onze missie is het samen werken aan een mentaal veerkrachtige, inclusieve en veilige samenleving. Als netwerkorganisatie maakt de Nederlandse ggz de verbinding met partners binnen en buiten onze sector. Want een goede geestelijke gezondheid is van ons allemaal. Iedereen kan bijdragen: cliënten en ervaringsdeskundigen, familie en geliefden, buren en vrienden, behandelaren en andere zorgverleners, bestuurders en leidinggevenden, beleidsmakers en politici. Samen zijn we de Nederlandse ggz.
Ga jij met ons deze uitdaging aan? Wij zoeken een:

Communicatiemedewerker/contentspecialist
(32-36 uur per week)

Wat ga je doen?

In je functie ben je breed betrokken bij de activiteiten van de afdeling communicatie. Daarbij komen vooral veel facetten van het digitale communicatievak aan bod. Zo ben jij binnen het team actief met het bepalen hoe een webtekst hoog eindigt in de zoekresultaten van Google, hoe posts impact hebben op social media en hoe video’s scoren.

Je zorgt voor het onderhoud, beheer en verdere ontwikkeling van de website, helpt een nieuw intranet opzetten en werkt aan de verdere uitbouw van de social community binnen de vereniging. Je verdiept je met plezier in het doorgronden van contentkanalen, verzorgt een goede contentplanning en helpt impactvolle (audiovisuele) uitingen te ontwikkelen.

I Stock 1224089927

De communicatieadviseurs en beleidsmedewerkers betrekken je regelmatig bij hun projecten om mee te denken en mee te doen. Op deze manier lever je ook je bijdrage aan bijvoorbeeld de merkstrategie, de ledencommunicatie in netwerken of de interne communicatie.

Wat neem je mee?

 • Je hebt een aantoonbare kennis en minimaal drie jaar werkervaring als contentspecialist/communicatiemedewerker of in een soortgelijke rol.
 • Je hebt kennis van relevante communicatiesoftware en bent digivaardig bij het aanleren van nieuwe programma’s.
 • Je bent creatief en innovatief op het gebied van communicatie-uitingen.
 • Je hebt affiniteit met de laatste trends en ontwikkelingen rondom contentmanagement en communicatie.
 • Je hebt ervaring met projectmatig werken, je bent niet onder de indruk van meerdere projecten tegelijkertijd en weet de interne klant planmatig en dienstverlenend te bedienen.
 • Je toont initiatief, bent doortastend, werkt zelfstandig en kunt prioriteiten stellen.

Wat bieden we?

Je maakt deel uit van de afdeling Communicatie en Public affairs (9 collega’s). Je werkt in een enthousiast, hecht en professioneel team van communicatiespecialisten, woordvoerders en adviseurs. De Nederlandse ggz streeft ernaar een organisatie te zijn waar iedereen zichzelf kan zijn en de ruimte krijgt om zich te ontwikkelen. We bieden je een contract voor in eerste instantie één jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. Je kunt rekenen op:

 • Een salaris tot max €3.863,00 FWG 45 bij een fulltime dienstverband
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Vrij te besteden persoonlijk budget in het kader van vitaliteit van € 350,-
 • Een balansbudget van € 500,- bruto per jaar
 • Opleidingsfaciliteiten, een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden en een goede reiskostenregeling
 • Een pensioen bij het Pensioenfonds Zorg & Welzijn
 • Tijd- en plaats onafhankelijk werken
 • Een centraal gelegen kantoor, direct naast het Centraal Station Amersfoort

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in bovengenoemde functie, dan vragen wij je zo snel mogelijk, maar uiterlijk 8 juli 2024 te reageren door jouw cv en motivatie te sturen naar vacature@denederlandseggz.nl.

Voor inhoudelijke vragenopmerkingen en/of motivatie kun je telefonisch contact opnemen met Dafna Holtzer, via telefoonnummer 06 22 47 37 98 of via email dholtzer@denederlandseggz.nl.

De eerste gesprekken vinden plaats op woensdag 10 of donderdag 11 juli. Voorafgaand aan het tweede sollicitatiegesprek, maak je een creatieve opdracht en op maandag 15 of dinsdag 16 juli 2024 vinden de tweede sollicitatiegesprekken plaats. We streven ernaar de sollicitatieprocedure in juli af te ronden.

I Stock 1471444483 2