Naar homepage
Man en vrouw praten achter laptops

Vacature ICT-coördinator

Ben je klaar voor een nieuwe stap in je ICT-carrière? Vind je het leuk om de ICT-organisatie vorm te geven en grip te krijgen op het digitale landschap? Dan is de Nederlandse ggz op zoek naar jou.

Bij de Nederlandse ggz zoeken we een ICT-coördinator. Als ICT-coördinator bij de Nederlandse ggz heb jij een zelfstandige en afwisselende functie op tactisch en strategisch niveau. De functie biedt veel mogelijkheden en eigen verantwoordelijkheid waarbij jouw ICT-expertise erg wordt gewaardeerd. Ga jij graag deze uitdaging aan? We kijken uit naar je komst!

De organisatie

De Nederlandse ggz is de brancheorganisatie voor zorgaanbieders in de geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg. Als belangenbehartiger van bijna 100 ggz-aanbieders met ruim 89 duizend professionals vertegenwoordigen we meer dan 90 procent van de sector. Dat maakt ons dé partij om landelijk de belangen van de ggz te behartigen en afspraken te maken waardoor ggz‑professionals hun werk goed kunnen doen. 

Onze missie is het samen werken aan een mentaal veerkrachtige, inclusieve en veilige samenleving. Als netwerkorganisatie maakt de Nederlandse ggz de verbinding met partners binnen en buiten onze sector. Want een goede geestelijke gezondheid is van ons allemaal. Iedereen kan bijdragen: cliënten en ervaringsdeskundigen, familie en geliefden, buren en vrienden, behandelaren en andere zorgverleners, bestuurders en leidinggevenden, beleidsmakers en politici. Samen zijn we de Nederlandse ggz.

ICT-Coördinator
(24-32 uur per week)

De functie

We hebben het afgelopen jaar een digitale strategie opgesteld met vijf prachtige ambities. Vanuit deze strategie hebben we een roadmap opgesteld met projecten waar we nu en de komende jaren mee aan de slag gaan. Een mooie uitdaging voor onze nieuwe ICT-coördinator.

Als ICT-coördinator geef je de IT-organisatie vorm en geef je invulling aan de digitale strategie. Je hebt een belangrijke verantwoordelijkheid om grip te krijgen op het digitale landschap van de Nederlandse ggz. Het is een strategische/tactische functie waarbij je adviseert aan het tactisch en strategisch management. Je ontwikkelt tactisch ICT-beleid en draagt bij aan de meerjarige digitale strategie. 

Je bent verantwoordelijk voor het contractmanagement. Goed doordachte selectie van leveranciers en professionele aansturing is daarvoor belangrijk. Hierbij gaat het om het managen van zowel de (selectie van de) leveranciers als de contracten. De keuze voor specifieke ICT-oplossingen wordt uiteraard gemaakt in nauwe afstemming met de betrokken key-users en afdelingshoofden. Het aangaan van de verplichtingen ligt bij het hoofd Bedrijfsvoering. Je leidt projecten die betrekking hebben op de realisatie van de digitale strategie. Daarnaast draag je zorg voor informatiebeveiliging en het naleven en borgen van de privacyregels.

Taken en verantwoordelijkheden

Een overzicht van jouw taken en verantwoordelijkheden:

 • IT-organisatie (besluitvorming, prioritering van de roadmap etc.)
 • Leveranciers- en contractmanagement
 • Informatiebeveiliging en privacy
 • Realisatie en doorontwikkeling van de digitale strategie en beleid
 • Gebruikersondersteuning

Je komt te werken in het team Bedrijfsondersteuning en rapporteert aan het hoofd Bedrijfsondersteuning.

Wat neem je mee?

 • Je hebt hbo werk- en denkniveau, met kennis van ICT;
 • Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van digitale strategie;
 • Je bent een prettige gesprekspartner. Je ondersteunt de leidinggevenden op een laagdrempelige wijze;
 • Je bent sociaal vaardig, je hebt een heldere communicatiestijl en beschikt over overtuigingskracht;
 • Je komt je afspraken na en bewaakt hiervan de voortgang.

Wat bieden we?

De Nederlandse ggz biedt een boeiende en inspirerende werkomgeving, met volop aandacht voor persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao ggz en in overeenstemming met de zwaarte van de functie. Je krijgt een jaarcontract met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd bij goed functioneren. Je kunt rekenen op:

 • Een salaris tot max 5.335 ,- (FWG 60) bij een fulltime dienstverband;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Vrij te besteden persoonlijk budget in het kader van vitaliteit van € 350,- (voor 2024);
 • Een balansbudget van € 500,- bruto per jaar;
 • Opleidingsfaciliteiten, een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden en een goede reiskostenregeling;
 • Een pensioen bij het Pensioenfonds Zorg & Welzijn;
 • Tijd- en plaatsonafhankelijk werken;
 • Een centraal gelegen kantoor, direct naast het Centraal Station Amersfoort.

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in bovengenoemde functie, dan vragen wij je zo snel mogelijk te reageren door jouw CV en motivatie te versturen naar vacature@denederlandseggz.nl.

Voor inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie kun je contact opnemen met Annelies Visée, tel.: 06 82 04 10 04 of via avisee@denederlandseggz.nl.