Naar homepage
Man en vrouw met elkaar in gesprek i Stock 482073694 1

Vacature Strategisch Adviseur Mens en Werk

Wil jij bijdragen aan een sector waarin het prettig werken is en waar onze professionals op een goede en gezonde manier hun werk kunnen doen zodat de zorg aan onze cliënten/patiënten optimaal is? Wil jij je inzetten voor behoud van medewerkers, een goed werkende arbeidsmarkt, goed werkgeverschap en goede en betaalbare arbeidsvoorwaarden? Wij zijn op zoek naar een Strategisch Adviseur Mens & Werk met hart voor de ggz.

De organisatie

De Nederlandse ggz is de brancheorganisatie voor zorgaanbieders in de geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg. Als belangenbehartiger van bijna 100 ggz-aanbieders met ruim 89 duizend professionals vertegenwoordigen we meer dan 90 procent van de sector. Dat maakt ons dé partij om landelijk de belangen van de ggz te behartigen en afspraken te maken waardoor ggz‑professionals hun werk goed kunnen doen. Onze missie is het samen werken aan een mentaal veerkrachtige, inclusieve en veilige samenleving. Als netwerkorganisatie maakt de Nederlandse ggz de verbinding met partners binnen en buiten onze sector. Want een goede geestelijke gezondheid is van ons allemaal. Iedereen kan bijdragen: cliënten en ervaringsdeskundigen, familie en geliefden, buren en vrienden, behandelaren en andere zorgverleners, bestuurders en leidinggevenden, beleidsmakers en politici. Samen zijn we de Nederlandse ggz. Ga jij met ons deze uitdaging aan? Wij zoeken een:


Strategisch Adviseur Mens & Werk

(32-36 uur)

Wat ga je doen?

Als strategisch adviseur werk je binnen het team Mens & Werk. Het team Mens & Werk behartigt de belangen van de leden op het gebied van arbeidsvoorwaarden, arbeidsomstandigheden en opleiden en ontwikkelen. Je draagt bij aan een goed werkende arbeidsmarkt en aan het behoud en beschikbaarheid van professionals. Je geeft hiervoor samen met collega’s, leden en beroepsorganisaties uitvoering aan de in het Integraal zorgakkoord (IZA) gemaakte afspraken over de arbeidsmarkt. Je draagt met jouw berekeningen en scenario’s bij aan goede en betaalbare arbeidsvoorwaarden en adviseert over de ontwikkeling van het pensioen van de medewerkers in zorg en welzijn via onder meer de Pensioenraad. Je bent aanspreekpunt op deze onderwerpen voor leden, stakeholders en collega-branches. Je onderhoudt nauw contact met leden via onder meer het Regieteam Mens & Werk, de winning teams en het relatiebeheer.

Je adviseert leden van het regieteam Mens & Werk en het bestuur van de Nederlandse ggz over de te volgen koers en de in te zetten lobby en voert deze deels zelf uit. Waar mogelijk werk je daarbij samen met andere branche- en beroepsorganisaties.

Wat neem je mee?

 • Academisch werk- en denkniveau, met een HR- en/of financieel perspectief;
 • Relevante werkervaring;
 • Kennis van en ervaring met lobby, beïnvloedings- en samenwerkingsprocessen;
 • Je bent zelfstandig én een teamspeler;
 • Je kunt een dossier een stap verder brengen door kennis, initiatief en samenwerking;
 • Je kunt omgaan met belangentegenstellingen;
 • Je hebt overtuigingskracht.

Wat bieden we?

De Nederlandse ggz biedt een boeiende en inspirerende werkomgeving, met volop aandacht voor persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. De arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de zwaarte van de functie. We bieden je:

 • Een salaris tot max € 5.848,- (FWG 65);
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Een jaarlijks vrij te besteden budget in het kader van de werkkostenregeling;
 • Opleidingsfaciliteiten, een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden en een goede reiskostenregeling;
 • Collectieve zorgverzekering;
 • Een pensioen bij het Pensioenfonds Zorg & Welzijn;
 • Tijd- en plaatsonafhankelijk werken.

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in bovengenoemde functie, dan vragen wij je zo snel mogelijk te reageren door jouw CV en motivatie te versturen naar vacature@denederlandseggz.nl. De vacature wordt gesloten zodra een geschikte kandidaat gevonden is.

Voor inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie kun je contact opnemen met Nicole van der Velde, HR Adviseur, via 06-45320169.


Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.