Naar homepage
Man en vrouw praten achter laptops

Vacature Strategisch Adviseur (Zorg en Financiering)

Ben jij financieel onderlegd en wil jij een strategische bijdrage leveren aan het oplossen van de problemen in de ggz? En denk je dat de manier van bekostiging hier een rol in kan spelen? Weet jij daarnaast te overtuigen in een inhoudelijk complex speelveld met verschillende belangen? Wij zijn op zoek naar een Strategisch Adviseur Bekostiging.

De organisatie

De Nederlandse ggz is de brancheorganisatie voor zorgaanbieders in de geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg. Als belangenbehartiger van bijna 100 ggz-aanbieders met ruim 89 duizend professionals vertegenwoordigen we meer dan 90 procent van de sector. Dat maakt ons dé partij om landelijk de belangen van de ggz te behartigen en afspraken te maken waardoor ggz‑professionals hun werk goed kunnen doen.

Onze missie is het samen werken aan een mentaal veerkrachtige, inclusieve en veilige samenleving. Als netwerkorganisatie maakt de Nederlandse ggz de verbinding met partners binnen en buiten onze sector. Want een goede geestelijke gezondheid is van ons allemaal. Iedereen kan bijdragen: cliënten en ervaringsdeskundigen, familie en geliefden, buren en vrienden, behandelaren en andere zorgverleners, bestuurders en leidinggevenden, beleidsmakers en politici. Samen zijn we de Nederlandse ggz. Ga jij met ons deze uitdaging aan? Wij zoeken een:

Strategisch Adviseur Bekostiging
(36 uur per week)

De functie

Als Strategisch adviseur bekostiging houd je je bezig met de strategische advisering en beïnvloeding van de financiering en bekostiging in de ggz. Je werkt in diverse projecten aan belangrijke financiële en beleidsmatige vraagstukken. Hierbij kun je onder meer denken aan het verbeteren van de samenwerking en contractering in de Jeugdwet en Wmo, verantwoording en horizontaal toezicht in de verschillende domeinen en het verbeteren van de regelgeving om de regeldruk in de ggz te verminderen. Je analyseert informatie (kwalitatief of kwantitatief), volgt relevante ontwikkelingen op de voet en doet actief voorstellen. Je overlegt hierover met onze belangrijke partners zoals Zorgverzekeraars Nederland, VWS en de NZa. Ook behartig je de belangen van de leden, zowel op beleidsniveau als op bestuurlijk niveau. Je bouwt en onderhoudt een relevant netwerk met stakeholders zoals onze leden, andere brancheorganisaties in de ggz, beroepsgroepen, ministeries, financiers en patiëntenverenigingen.

Je komt te werken in het team Zorg en Financiering dat bestaat uit 10 (strategisch) adviseurs. Je rapporteert aan de Manager Belangenbehartiging.

Wat neem je mee?

 • Je hebt een academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur in een economische of financiële richting
 • Je hebt kennis van het zorgstelsel en financiering van de ggz óf je hebt affiniteit met bekostigingsvraagstukken*
 • Je hebt een goed gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen
 • Je bent een proactieve netwerker en bent in staat mensen te verbinden
 • Je beschikt over doorzettingsvermogen bij het effectief en efficiënt realiseren van beoogde doelstellingen
 • Ervaring met beïnvloedings- en samenwerkingsprocessen op landelijk niveau is een pré.

*De ggz wordt vanuit verschillende bronnen gefinancierd en is daarom de zorgsector met de meest complexe financiering. Natuurlijk is het een pré als je kennis hebt van het zorgstelsel en financiering van de ggz, maar we nodigen je ook uit te solliciteren als je een financiële achtergrond hebt en affiniteit hebt met bekostigingsvraagstukken. In het team is kennis aanwezig om jou snel wegwijs te maken in de materie!

Wat bieden we?

De Nederlandse ggz biedt een boeiende en inspirerende werkomgeving, met volop aandacht voor persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. De arbeidsvoorwaarden zijn conform cao ggz en in overeenstemming met de zwaarte van de functie. Je krijgt een jaarcontract met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd bij goed functioneren. Je kunt rekenen op;

 • Een salaris tot max € 5.848,- (FWG 65) bij een fulltime dienstverband;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Een jaarlijks vrij te besteden vitaliteitsbudget;
 • Een balansbudget van € 500 euro bruto per jaar;
 • Opleidingsfaciliteiten, een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden en een goede reiskostenregeling;
 • Een pensioen bij het Pensioenfonds Zorg & Welzijn;
 • Tijd- en plaatsonafhankelijk werken.

Geïnteresseerd?

High Quality Recruitment ondersteunt de Nederlandse ggz exclusief in deze procedure. Dit betekent dat reacties van andere bureaus niet op prijs worden gesteld. Vragen, reacties en sollicitaties kunnen verstuurd worden naar Mike van Duijn, bereikbaar via m.vanduijn@high-quality.nl of 06 15 39 71 45.