Naar homepage
Webinar its that easy

Een Oekraïense psycholoog in dienst: It's that easy!

Datum en tijd
Locatie:
Webinar

Op dit moment zijn er 95.000 Oekraïense ontheemden geregistreerd bij gemeenten in Nederland. Naar verwachting zal een substantieel deel van hen psychische/traumaklachten ontwikkelen en hulp nodig hebben. Gelukkig zijn er ruim 20 officieel gecertificeerde Oekraïense psychologen werkzaam in Nederland. Helaas is nog maar een klein deel van hen in dienst bij een Nederlandse ggz-instelling en daar willen we verandering in brengen. Zo kunnen huisartsen straks beter doorverwijzen en ontvangen de Oekraïense ontheemden eerder de juiste zorg.

Samen met PsyGlobal (onderdeel van het landelijk Empatia programma) organiseren we daarom een webinar op 9 augustus en 13 september met meer informatie over wat het betekent en vraagt om een Oekraïense psycholoog in dienst te nemen. We geven informatie over de systemen en mogelijkheden en betrokken psychologen en ggz-instellingen delen good practices.

Wat is Empatia?

Empatia is een programma gericht op het verbeteren van de geestelijke gezondheid van Oekraïners die door de oorlog ontheemd zijn geraakt. Het Empatia team bestaat uit experts op het gebied van geestelijke gezondheid, interculturele communicatie en programmaontwikkeling.

Lees meer informatie over Empatia