Naar homepage
Duurzaamheid rapporteren

Webinar voor duurzaamheids-coördinatoren van ggz-organisaties

Datum en tijd
Locatie:
Online

De Nederlandse ggz heeft sinds november een Netwerk voor duurzaamheidscoördinatoren van ggz-organisaties. Dit netwerk communiceert via de online community duurzaamheid, en jaarlijks vinden 3 webinars en een live bijeenkomst plaats. Het doel is kennisdeling over duurzaamheid binnen ggz-organisaties te vergroten. Op 1 juli vindt weer een webinar plaats.

Programma

  1. Ellen Righart van de Nederlandse ggz geeft een toelichting op de subsidieaanvraag Green Deal voor duurzame en gezonde voeding. Deze is namens de Nederlandse ggz, ActiZ en VGN ingediend door Goede Zorg Proef Je, Green Dish en ToekomstProef. De verwachting is dat het project aan het einde van de zomer kan starten en dat we hiermee zorginstellingen kunnen helpen met meer plantaardige en gezonde voeding en minder verspilling.
  2. Tonja van Gorp (IVN natuureducatie) licht de subsidieaanvraag Groen voor Gezondheid toe. Als deze subsidieaanvraag wordt goedgekeurd kunnen circa 30 ggz-organisaties directe ondersteuning krijgen bij het inzetten van groen voor gezondheid. Ook worden er hulpmiddelen ontwikkeld die ingezet kunnen worden door alle langdurige zorgorganisaties.
  3. Britt Huijbregts (VGZ) legt de inkoopvoorwaarden 2025 uit, en met name de aanvullende eis van VGZ dat ggz-organisaties minstens 2 FIT-initiatieven moeten implementeren. Zie ook dit webbericht.

Aanmelden

Opgeven voor dit webinar kan via onderstaande button.