Zoeken

Rookvrije GGZ

Namens alle leden heeft de Nederlandse ggz het Nationaal Preventieakkoord ondertekend: in 2025 zijn alle instellingen rookvrij.

Aanjagers rookvrije ggz
Heb je een vraag over het rookvrij krijgen van je instelling? Neem dan contact op met onze aanjagers rookvrije ggz Anton Van Balkom: avbalkom@denederlandseggz.nl en Trijnie Rozema. trozema@denederlandseggz.nl.
 

Terugkijken online bijeenkomst ‘Op weg naar rookvrije zorg. Hoe houd je jezelf scherp en je organisatie gemotiveerd?'  
Op donderdag 8 december organiseerden wij de online bijeenkomst rookvrije ggz. We namen de deelnemers mee door de zelfaudit. Een audit die helpt om tijdens het maken van rookvrij beleid inzichtelijk te krijgen én te houden waar je staat en welke stappen je verder kan zetten. 

GGZ Eindhoven, sinds 1 juli van dit jaar een rookvrije organisatie, deelde ervaringen en gaf tips hoe je je organisatie rookvrij krijgt én houdt. Onderzoeker Marcel Adriaanse vertelde over KISMET. Een studie die onderzoekt hoe stoppen met roken ondersteuning succesvol kan worden ingezet bij mensen met een ernstige psychiatrische aandoening.

En, we introduceerden de community rookvrije ggz. Een online community waar je elkaar vragen stelt, ervaringen uitwisselt en informatie vindt en op de hoogte blijft van alles wat er speelt rondom rookvrije ggz. We legden uit hoe het werkt en vooral wat je eraan hebt.  

Terugkijken
Kon je er niet bij zijn? Gelukkig hebben we opnames gemaakt! Terugkijken kan via deze link.

Doe mee op de community rookvrije ggz
Word ook deelnemer op de community! We zien er naar uit om daar met elkaar ervaringen uit te wisselen, goede voorbeelden te delen, vragen te stellen en actuele informatie te delen. Zo vormen we samen een lerende praktijk.

Meld je aan door dit registratieformulier in te vullen. Nadat je aanmelding is goedgekeurd door de netwerkcoördinator en je je account voor de community hebt voltooid, kom je hiermee op het onderdeel Rookvrije ggz van de ggz community.

Vragen
Heb je naar aanleiding van de bijeenkomst vragen? Je kunt terecht bij Trijnie Rozema, trozema@denederlandseggz.nl en Anton van Balkom, avbalkom@denederlandseggz.nl.

 

Waar zetten wij ons voor in

)

Publicaties

    Er zijn momenteel geen publicaties in dit thema.
Meer publicaties...