Naar homepage
wandelende jonge vrouwen in het bos

Congres 'Psychotherapie buiten de gebaande paden'

Datum en tijd
Locatie:
Landgoed de Horst, Driebergen-Rijsenburg

De psychiater en psychotherapie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Elke psychiater gebruikt dagelijks psychotherapeutische technieken. Echter, bij sommige patiënten lijkt psychotherapie extra uitdagend.

Hoe zorg je bijvoorbeeld voor een goede psychotherapeutische setting als de patiënt een tolk nodig heeft? Welke psychotherapeutische technieken zijn handig om in te zetten bij iemand die in crisis is, iemand met antisociale trekken, iemand die nieuwkomer is in Nederland, of iemand met aanhoudende lichamelijke klachten? En werkt u al gendersensitief of staat u nog steeds met uw mond vol tanden als een queer persoon uw spreekkamer binnenkomt? Kortom: Wat kunnen we leren van psychiaters die psychotherapie bedrijven bij specifieke doelgroepen en in specifieke settings? Deelnemers zullen kennis verwerven over psychotherapie bij bijzondere doelgroepen, maar zullen hierbij ook psychotherapeutische vaardigheden opdoen die direct toepasbaar zijn in de eigen dagelijkse praktijk'.

Voor wie?

Het congres richt zich in eerste instantie op psychiaters en artsen in opleiding tot psychiaters. Echter, gz-psychologen, klinisch psychologen, psychotherapeuten en verpleegkundig specialisten zijn ook van harte welkom.