Naar homepage
Beeldbellenvrouw

Digitale lunchsessie over volledig elektronische medicatieoverdracht

Datum en tijd
Locatie:
Online

In het programma Medicatieoverdracht werken alle zorgsectoren samen met softwareleveranciers aan een sluitende keten voor een actuele en volledige elektronische overdracht van medicatiegegevens. In een Kickstart worden op dit moment de eerste stappen gezet in een kleine setting en naar verwachting wordt elektronische medicatieoverdracht vanaf 2025 breder uitgerold. Dat lijkt ver weg, maar om goed voorbereid te zijn, moet je nu al beginnen. In een serie digitale lunchsessies van een half uurtje helpen we je op weg naar volledige elektronische overdracht van medicatiegegevens.

Programma derde lunchsessie
De derde lunchsessie is op donderdag 4 juli van 12.30-13.00 uur. Deze sessie gaat dieper in op Mitz, de online toestemmingsvoorziening die landelijk wordt voorgesteld. Wat is Mitz, wat betekent Mitz voor het programma Medicatieoverdracht en wat kan je met Mitz? Tijdens deze bijeenkomst geven Judith Opraus en Albert Vlug, implementatiemanager en productmanager bij VZVZ antwoord op deze vragen. Deze sessie is een vervolg op de lunchsessie ‘Wat moet je weten over toestemming bij elektronische medicatieoverdracht’.

Aanmelden
Aanmelden voor donderdag 4 juli kan vanaf nu via deze link.

Vlak voor aanvang van de lunchsessie ontvang je van ons een mail met een Teams-vergaderlink. En deel deze uitnodiging vooral met collega’s voor wie deze bijeenkomst ook interessant kan zijn. Na afloop ontvangen alle aanmelders een e-mail met een link om de lunchsessie terug te kijken. Deelname is gratis.

In het aanmeldingsformulier kan je ons een vraag stellen. We nemen die vragen zoveel mogelijk mee in de lunchsessie. Vragen die we niet behandelen, beantwoorden we later.

Voorbereiden
Wil je je voorbereiden op deze lunchsessie? Kijk dan de lunchsessie ‘Hoe bereid je je voor op elektronische overdracht van medicatiegegevens’ en de lunchsessie ‘Wat moet je weten over toestemming bij elektronische medicatieoverdracht’ terug en bekijk de informatie op de community Medicatieoverdracht.

Heb je een vraag? Stuur die naar medicatieoverdracht@denederlandseggz.nl.