Naar homepage
Vrouw steekt hand op in zaal

Het Nationale Psychose Congres 2023

Datum en tijd
Locatie:
Congrescentrum De Eenhoorn. Amersfoort

Thema: Psychose, Samenleving en Jij

De samenleving vindt mensen met psychose soms maar ingewikkeld. Het idee van ‘doe maar normaal dan doe je al gek genoeg’ is diep verankerd. Wie daarvan afwijkt, wordt vaak gezien als niet goed te begrijpen, veroorzaker van overlast, anders en soms ronduit gevaarlijk. Mensen met een psychotische stoornis mogen erbij horen als ze ‘gewoon normaal’ doen, anders moeten ze behandeld worden, desnoods verplicht. De ggz probeert mensen met psychose zo goed mogelijk te helpen, maar is ook deel van de samenleving en weerspiegelt wat daar speelt.

Op het Psychosecongres 2023 bespreken we verhoudingen tussen psychose, samenleving en onszelf. We willen meer zicht krijgen op hoe de samenleving denkt over psychose, en welke gevolgen dat heeft voor beeldvorming, wetten en regels, voor de hulpverlening, en dus voor het leven van mensen met psychose.

Organisatie

Het Nationale Psychose Congres wordt georganiseerd door Kenniscentrum Phrenos in samenwerking met het Netwerk Vroege Psychose (NVP), UMCG en Amsterdam UMC.

Masterclass

Voorafgaand aan het Nationale Psychose Congres wordt op 27 september van 17.30 uur tot 22.00 uur de Masterclass van het Netwerk Vroege Psychose georganiseerd.

Accreditatie

Er wordt accreditatie aangevraagd bij het NVvP, FGzPt, Kwaliteitsregister V&VN en VSR.