Naar homepage

Landelijk F-ACT Congres 26 september 2024

Datum en tijd
Locatie:
De Stadsgehoorzaal in Leiden

Het F-ACT Congres is bedoeld voor alle professionals die werken met of in een wijkteam psychiatrie en die werken volgens de F-ACT-methode. Plus uiteraard familieleden, naastbetrokkenen, beleidsmedewerkers, managers, directies en bestuurders.

Thema van 2024: Diversiteit is een feit, inclusie is een keuze

Aandacht voor diversiteit wordt steeds meer onderdeel van het beleid van zorginstellingen en gemeenten. Diversiteit gaat niet alleen over de verschillende culturele achtergronden van mensen. Diversiteit gaat ook over aandacht hebben voor verschillen die er zijn in de sociaaleconomische situatie van mensen, regionale verschillen tussen stad en platteland, verschil in religie en verschillen in hoe mensen omgaan met ziekte en gezondheid. Maar aandacht voor diversiteit maakt de zorg nog niet inclusief.

Hoe gaan wij als F-ACT-teams om met deze verschillen? Hoe zorgen we ervoor dat we inclusief werken en we dat terugzien in de intake en behandelmethoden? Inclusieve zorg is zorg die toegankelijk en bereikbaar is voor iedereen die dat nodig heeft. Tijdens het F-ACT Congres gaan we samen op zoek naar antwoorden op deze centrale vraag: hoe divers en inclusief is de zorg van onze ambulante teams?

Kom je ook luisteren, leren, meedenken en actief een bijdrage leveren op deze prachtige locatie en jouw goede ideeën delen met organisaties en collega’s uit het hele land?

Accreditatie

Accreditatie is toegekend door VSR (6 punten), FGzPt (7 punten), NIP/NVO (5 punten), Registerplein (6 punten) , NVvP (6 punten)* en V&VN (ook SPV-en) (6 punten). Accreditatie is aangevraagd bij VVGN, VSR en SKJ.

*Wanneer psychiaters accreditatiepunten willen ontvangen, moeten zij de gehele dag de nascholing op locatie volgen. Psychiaters die aan buitenactiviteiten deelnemen ontvangen geen accreditatie.

Organisatie

Organisatie is in handen van GGZ Rivierduinen in samenwerking met F-ACT Nederland en Frits&Gijs.