Naar homepage

Loket Ontheemden Oekraïne PSH

Het Loket Ontheemden Oekraïne Psychosociale hulp (LOOP) is een sparringpartner voor iedereen die werkt met en voor ontheemden uit Oekraïne ter ondersteuning van het signaleren, voorkomen en/of oplossen van psychosociale klachten.

Het LOOP is een samenwerkingsverband van ARQ, de GGD’en, GGD GHOR Nederland, Ministerie van JenV, de Nederlandse ggz, het NIPV, Nivel, OPORA Foundation, PsyGlobal, het RIVM, het Nederlandse Rode Kruis en VluchtelingenWerk Nederland.  Het LOOP werkt nauw samen met partijen als het Leger des Heils, Pharos en de VNG. 

Het LOOP wil zoveel mogelijk mensen die werken met en voor ontheemden uit Oekraïne hulp bieden.

Digitaal inloopspreekuur

Vanaf 2024 is er een driewekelijks LOOP inloopspreekuur. In dit digitale spreekuur kunnen professionals die met Oekraïense ontheemden werken aanschuiven, vragen stellen, en oplossingen uit de praktijk rond psychosociale zorg met elkaar delen. Het LOOP team, waaronder een casemanager, zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en praktijkervaringen te delen. Het eerste inLOOPspreekuur is op maandag 12 februari van 13.00 tot 14.00 uur, via deze Teams-link. Aanmelden is niet nodig.

Nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via info@loketoekrainepsh.nl.